Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/04/2024 04:51:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Aprovada la moció de rebuig a la sentència del Procés

18/10/2019
Lectures: 1085
Aprovada la moció de rebuig a la sentència del Procés

El ple de Sant Feliu, en sessió extraordinària celebrada el 17 d'octubre, va aprovar la moció de rebuig a la sentència del judici als i les representants polítics i socials de l'independentisme, presentada per Sant Feliu en Comú Podem, ERC i Tots som Sant Feliu. El text va tirar endavant amb els vots favorables dels tres grups, l'abstenció de Veïns per Sant Feliu i el vot en contra del PSC, en un ple en què va destacar l'absència del grup de Ciutadans.

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va presentar la moció contrària a la  sentència de l'1-O, que rebutja "l'intent de resoldre per la via judicial un conflicte que és polític i que ha desembocat en una sentència que des de l'equip de Govern considerem injusta i desproporcionada". El text també mostra la "solidaritat del ple amb les persones condemnades i amb les seves famílies" i  reclama "la llibertat immediata dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades".

El portaveu del grup Tots som Sant Feliu, Jaume Manyoses, va explicar que a la moció prèvia de l'equip de Govern el seu grup ha fet diverses aportacions, com la "condemna a tota la violència i als actes vandàlics" que s'han viscut en els darrers dies, "el compromís de l'Ajuntament al dret a l'autodeterminació" i el "respecte a la legitimitat de les institucions polítiques catalanes i els seus representants" per part de l'Estat espanyol. 

Oriol Bossa, pel grup d'ERC, va assegurar que "s'està menystenint sistemàticament tot un moviment polític amb un amplíssim suport " i va subratllar que es tracta d'una sentència "profundament injusta". Finalment, va animar la ciutadania a "participar en les movilitzacions cíviques i pacífiques dels propers dies".

El portaveu dels grup del PSC, Javier Molina, ha discrepat d'algunes afirmacions de la moció com "que no estem en un estat de dret i que no hi ha separació de poders", però ha manifestat que estan d'acord amb alguns punts, "sobretot en la solidaritat amb els familiars dels condemnats, amb la petició de diàleg i amb la condemna a la violència".

Per la seva banda, Manel Leiva, portaveu de Sant Feliu en Comú Podem, va aprofitar el debat per reclamar "tendir ponts, recosir la societat i tornar a la política el que mai havia d'haver sortit de la política".

Com a representant de Veïns per Sant Feliu, Silvestre Gilaberte, va explicar que al llarg de quatre anys el seu grup municipal s'ha abstingut en relació a totes les mocions que s'han presentat sobre el tema del Procés. I va afegir que el seu àmbit d'actuació "és municipal i el nostre interès és la convivència i la reconciliació".

Rebutjada la moció alternativa del PSC

El grup municipal del PSC va presentar al ple una moció alternativa a favor del retorn al diàleg polític i l'entesa dins del marc legal de l'Estatut i la Constitució. El text, presentat per la portaveu dels socialistes, Lourdes Borrell, assegura que "vetllarà per assegurar la convivència i el pluralisme en l'espai públic del municipi i la neutralitat de l'Ajuntament". Borrell va condemnar "la violència viscuda aquests dies a Catalunya", va demanar "tranquil·litat i entesa" i va assegurar que "el judici i la sentència del Tribunal Suprem és el resultat del fracàs de la política". La moció va ser rebutjada perquè només va comptar amb l'abstenció de Veïns per Sant Feliu i el vot en contra de la resta de grups.

Foto panoràmica del consistori: Marc Rius

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior