Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

20/03/2018 22:20:56

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Jardins del Palau Falguera

Jardins del Palau Falguera

Els jardins del Palau Falguera daten del segle XVII, quan Jaume Falguera va construir un gran palau amb uns jardins que arribaven fins al riu Llobregat. Algunes fonts històriques mencionen l'estada al Palau Falguera del rei Felip V, a principis del segle XVIII. Fins a l'any 1988, aquest conjunt històric va ser propietat del marquès de Castellbell, descendent de Jaume Falguera.

L'any 1995 la finca, que actualment la formen un palau de 2.800 m² i els jardins, que tenen una extensió d'1,5 hectàrees, la va adquirir l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat per convertir-la en un parc públic.

En aquest espai els plataners de grans dimensions tenen una predominança destacable, però també trobem altres espècies vegetals com el margalló (endèmic de la regió mediterrània), acàcies roses, palmeres datileres, rosers, avets, lledoners o alzines.

Els jardins compten amb àmplies zones de gespa, bancs, camins, així com una zona infantil per gaudir amb plenitud de l’indret.

L'edifici del Palau acull diversos serveis municipals, així com l'Escola Municipal de Música. A més, des de l'any 2006 és la seu de l'Exposició Nacional de Roses.

 

12
 
 
Link to ObjectExecute action