Festes de Primavera

25/03/2017 08:51:37

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

CERCA

Menú superior

Menú principal

Exposició Nacional de Roses

Festes de Primavera

Festes de Primavera

Tota la informació de les festes

Tota la informació de les festes

Contingut de la pàgina

Exposició Nacional de Roses

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 250 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

El món de l’imaginari infantil, eix temàtic de l’Exposició Nacional de Roses 2016

El món de l’imaginari infantil serà l’eix temàtic de la 58a Exposició Nacional de Roses. Els muntatges i la decoració floral sorprendran el públic amb composicions vistoses que recordaran contes, poemes, cançons o sensacions i descobertes pròpies de la infància. Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’exposició, que obrirà les portes el divendres 6 de maig, a les 20 h, després del pregó de la Rosa a l’Auditori del Palau, que anirà a càrrec de l’escriptora santfeliuenca, Jenn Díaz.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 250 varietats diferents.

L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Xerrades, demostracions florals i concursos de roses

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així com una exposició d’aquarel·les de Rafael Plaza i l’exposició del 55è Concurs de fotografia Rosa d’Or.

Aquest any repeteix ‘El laboratori de Pere Dot’, espai on es podrà veure una col·lecció dels rosers que es cultiven al Roserar de Dot i de Camprubí.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L'Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 350 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Degustació de roses i flors

Durant el cap de setmana diversos restaurants i pastisseries oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les Jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina www.lacuinadelesroses.cat).

 

Imatge de l'Exposició Nacional de Roses

 

Jump to ObjectExecute action