Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

18/12/2017 19:21:02

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Menú superior

Menú principal

Què és la Llei de Barris?

Contingut de la pàgina

 Llei de Barris El Govern de la Generalitat pretén donar resposta a l'objectiu de la rehabilitació integral dels barris que presenten problemàtiques específiques. Per aquest motiu, va aprovar la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

La Llei de Barris té per objectiu promoure la rehabilitació global de barris per evitar-ne la degradació, millorar les condicions de les persones residents en aquestes àrees, i afavorir, d’aquesta manera, la cohesió social. Per aconseguir-ho, aquesta llei estableix la creació d’un fons econòmic a disposició dels ajuntaments que presentin projectes d’intervenció integral que tinguin com a objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris.

Els criteris per a determinar les àrees que poden beneficiar-se dels ajuts tenen en compte si pateixen dèficits en equipaments, si presenten problemes demogràfics com l'envelliment de la població, o si tenen dificultats de desenvolupament econòmic. Així, es valora que els projectes incloguin millores de l'espai públic, rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis, provisió d'equipaments, supressió de barreres arquitectòniques o programes de millora econòmica.

La Llei de Barris té per objectiu promoure la rehabilitació global de barris per evitar-ne la degradació, millorar les condicions dels ciutadans i ciutadanes residents en aquestes àrees, i afavorir la cohesió social.
Link to ObjectExecute action