Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2021 05:59:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

08/04/2010
Lectures: 2669
L'Ajuntament presenta a la ciutadania l'avanç d'ordenació de la nova centralitat de Sant Feliu

L'Ajuntament va presentar el dimecres, 7 d'abril, en un acte públic obert a la ciutadania l'avanç d'ordenació de la nova centralitat de Sant Feliu. Durant l'acte, que va tenir lloc a la Sala Ibèria, es va donar a conèixer la proposta de planejament sobre com s'ha de configurar l'espai alliberat pel tren un cop es realitzi el soterrament de les vies que ara divideixen Sant Feliu.

L'acte va ser presentat per l'alcalde de Sant Feliu, Juan Antonio Vázquez i va comptar amb la presència de la regidora de Participació, Teresa Calzada, el IV tinent d'Alcalde i regidor d'Urbanisme, Xavier Alegre, l 'arquitecte, directora de l'Àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament, Pilar Rodríguez. i  Víctor Ténez, coordinador dels Serveis d'ordenació Urbanística de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que va fer l'exposició.

Els més de 150 assistents a l'acte van poder veure a través de la projecció de diapositives imatges simulades de com podria quedar la nova avinguda central de la ciutat. També van poder consultar els plànols de la zona que estaven exposats a la sala amb l'objectiu que els veïns i veïnes poguessin analitzar amb detall la nova ordenació. Al final de l'acte es va obrir un torn de preguntes. 

D'altra banda, aquest dijous, 8 d'abril, l'alcalde i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, han presentat en roda de premsa als mitjans de comunicació el projecte. 

La nova centralitat de Sant Feliu és el gran projecte que marcarà el Sant Feliu del futur i que afecta una àrea de 120.000 m2 de sòl al mig de la ciutat. Amb el soterrament es recuperarà un nou espai urbà d'uns 52.000 m2 que conformarà una gran avinguda on conviuran el trànsit rodat i el tramvia que es perllongarà amb dues noves estacions. Aquest nova avinguda tindrà una amplada mínima de 40 metres i connectarà fins a 30.500 m2 d'espais públics ja existents entre els que hi ha zones verdes i equipaments com la Torre del Roser, la plaça de l'Estació, el parc Nadal, el parc de Can Llobera o la plaça de Can Maginàs. 

L'avanç d'ordenació aprovat per l'Ajuntament preveu la integració dels diferents espais de la zona alliberada pel tren de manera que tinguin una continuïtat al llarg del seu recorregut, des de l'autovia B-23 fins a la carretera de la Sànson configurant un gran eix cívic i urbà. La nova ordenació permetrà disposar de nous espais oberts i lliures que facilitaran una millor connexió entre els barris. Alhora s'obre la possibilitat de creació de noves zones d'equipaments i nous habitatges. Es potenciarà també l'activitat comercial, la construcció de vivendes noves (un 40% de les quals es destinaran a habitatge de protecció oficial), així com nous pàrquings públics a la plaça de l'Estació i a la zona esportiva de la Rambla. 

Juntament amb l'aprovació de l'avanç d'ordenació, en el ple es va aprovar també el programa de participació ciutadana de la Modificació del Pla General Metropolità en l'àmbit d'ordenació de la nova centralitat de la ciutat que permet posar en marxa un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de conèixer l'opinió del veïns i veïnes de Sant Feliu sobre els principals aspectes del projecte. 

L'Ajuntament considera necessari tenir en compte l'opinió de la ciutadania i, novament, tal i com ja es va fer amb el projecte del soterrament, s'ha posat en marxa un procés de participació ciutadana per tal que tothom pugui fer les seves aportacions, per la qual cosa el consistori ha fet arribar a tots els domicilis un quadern de participació amb un qüestionari sobre diferents aspectes relacionats amb la mobilitat, els equipaments, l'habitatge o l'aparcament que haurà de configurar la nova zona.  

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior