Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/05/2020 16:26:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

10/10/2011
Lectures: 7121
Sant Feliu inaugura l'espai d'exposició i divulgació de la cultura popular La Nau Cultura i Tradicions

Sant Feliu va inaugurar el dissabte, 8 d'octubre, a les 19.30 h, La Nau, Cultura i Tradicions, un nou espai d'exposició i divulgació permanent de la cultura popular i tradicional. Es tracta de l'únic espai al Baix Llobregat d'aquestes característiques i un dels pocs existents a Catalunya. L'espai, que s'ha habilitat a la nau baixa del conjunt arquitectònic de les antigues fàbriques de Can Bertrand, acull tota mena d'elements relacionats amb el patrimoni festiu de la ciutat. Alhora, el nou equipament és també la seu del'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), entitat federativa que agrupa la majoria d'associacions que es dediquen a l'activitat gegantera a Catalunya, a la resta de Països Catalans i a l'estranger, i que s'ha traslladat des de Barcelona a la capital del Baix Llobregat. 

En el nou espai, de 220 metres quadrats de superfície, s'hi podran veure més de 30 figures de la imatgeria festiva de Sant Feliu entre les quals hi ha els gegants de la ciutat, els gegants de les entitats, la Garsa i el Drac de Sant Feliu, personatges del bestiari com el Bicorn i la Mula, així com capgrossos i gegantons, entre d'altres. Alhora, també hi seran presents els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. 

Al marge de les bèsties a mida real, a l'espai s'hi exposarà també la col·lecció de titelles de l'imaginari festiu de Sant Feliu. 

A La Nau, Cultura i Tradicions també hi seran representades totes les colles i grups del patrimoni festiu i tradicional de Sant Feliu. Així, els visitants podran conèixer tota mena d'informació relacionada amb l'activitat que realitzen a Sant Feliu castellers, geganters, diables, bastoners, trabucaires, grallers, tabalers, esbarts dansaires i esbarts sardanistes. 

L'equipament disposa de diferents materials audiovisuals i interactius que permetran als visitants participar activament en el descobriment del patrimoni festiu. A través de pantalles tàctils i de gran format es podrà accedir a tota mena d'informació històrica i descriptiva de les colles i grups relacionats amb la cultura tradicional i popular local. 

Un altre dels atractius de l'espai expositiu és el simulador d'un gegant que permetrà als visitants comprovar la dificultat que suposa portar-lo i fer-lo ballar. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar