Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2021 05:18:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

08/02/2012
Lectures: 6402
El conseller Recoder i l'alcalde de Sant Feliu coincideixen en la necessitat del soterrament de les vies

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, juntament amb la 1a tinenta d'alcalde, Rosa Maria Martí, i la regidora d'Urbanisme, Lídia Muñoz, s'han reunit aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font. En el decurs de la reunió, els representants de l'Ajuntament han demanat a la Generalitat la inclusió del soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu en el marc del Pla de Rodalies 2011-2015 que el Ministeri de Foment ha de dur a terme per a la millora de la xarxa ferroviària metropolitana de la capital catalana.

Des d'aquesta perspectiva, Jordi San José ha insistit en què el soterrament a Sant Feliu és un problema global i que no ha de ser considerat exclusivament com una millora urbanística de la seva ciutat. L'alcalde ha assegurat que "és imprescindible incloure l'obra del soterrament en el Pla de Rodalies perquè millorin la seguretat, la freqüència i el recorregut de trens de la línia R4. Sense la supressió del pas a nivell de Sant Feliu, és impossible la millora del conjunt d'aquesta línia". En aquest sentit, l'alcalde ha presentat al conseller una moció conjunta de tots els municipis per on passa la línia R4 de Rodalies, des de L'Hospitalet fins a Vilafranca del Penedès, per reclamar la millora del servei ferroviari i aconseguir el finançament pel soterrament de les vies a Sant Feliu.

El conseller Recoder ha coincidit amb l'Ajuntament de Sant Feliu en la necessitat del soterrament de les vies des d'una doble perspectiva de seguretat i de millora del servei ferroviari de les poblacions del Baix Llobregat i l'Alt Penedès. En aquest sentit, ambdues administracions treballaran conjuntament en els pròxims mesos per tal d'abordar el finançament del conjunt de les obres que caldrà dur a terme a la ciutat de Sant Feliu.

Llei de Barris
La informació sobre l'execució de les obres de la Llei de Barris ha estat també un altre dels temes que s'han tractat en la reunió d'avui. Durant l'any 2012, l'Ajuntament té previst iniciar les obres d'urbanització de la riera de la Salut. Aquesta actuació completarà les inversions que ja s'han realitzat en els barris de Can Calders i la Salut i que han permès transformar aquest espai amb la reforma de la plaça de les Roses i la recuperació de carrers de Can Calders i Agustí Domingo.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior