Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

24/04/2018 07:11:58

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

29/01/2016
Lectures: 1643
Rebuig unitari al ple municipal contra el tancament de línies de P3

El conjunt de les forces polítiques municipals va donar suport a la moció presentada per la Plataforma de la comunitat educativa Sant Feliu es Mou en el ple del 28 de gener, de rebuig a la decisió del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de tancar una de les dues línies de P3 de l'escola Miquel Martí i Pol de cara al curs vinent, amb motiu de la baixada de la natalitat. L'aprovació de la moció va estar precedida d'una cassolada a la plaça de la Vila durant la qual membres de les Ampa del municipi, mestres i ciutadania van sumar-se a la reivindicació que després es va sotmetre a votació en la sessió plenària. De fet, el saló de plens es va veure, excepcionalment, ocupat per molts infants que van assistir amb els seus familiars a la sessió per reclamar millores en l'educació pública.

El text de la moció, el qual va ser llegit en el ple per Mireia Mahedero, portaveu de la Plataforma Sant Feliu es Mou, critica que la decisió del tancament de la línia de P3 de l'escola Martí i Pol s'hagi pres "unilateralment des de l'administració pública" sense tenir en compte qüestions com ara que el centre afectat, que es troba en el barri de Mas Lluí, rep també alumnat de Sant Just Desvern. Alhora, la moció defensa com alternativa al tancament per la caiguda dels naixements la "baixada de la ràtio de les aules, amb el conseqüent manteniment de plantilles i d'altres recursos humans de l'escola pública". Alhora, sol·licita a la Generalitat que no prengui una decisió sobre el possible tancament de la línia de l'escola Martí i Pol fins que "acabi el procés de matriculació, per si s'escau després determinar a quina escola pública o concertada ha d'afectar el possible tancament d'aules". 

La regidora d'Educació, Mireia Aldana, va assegurar que "ens hem de moure per l'educació i la infància i que hem de reclamar una llei d'educació nova o diferent de la que tenim ara". 

De cara al curs vinent, en cas de la supressió de la línia de P3 de l'escola Martí i Pol, a Sant Feliu s'oferirien 17 línies de P3.  

Noves mobilitzacions 

El proper dijous 4 de febrer la Plataforma Sant Feliu es Mou ha convocat una concentració davant la seu dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament al Baix Llobregat, que està ubicada al carrer de Laureà Miró, 328, de Sant Feliu. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action