Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

21/10/2017 14:18:33

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Menú superior

Menú principal

Actualitat

Contingut de la pàgina

19/04/2017
Lectures: 817
Una conferència de la xef Montse Estruch inicia el compte enrere per a les jornades gastronòmiques "La Cuina de les Roses"

Aquest dijous 20 d'abril, a les 19.30 h, tindrà lloc a la sala dels Àustria del Palau Falguera la sessió inaugural de les jornades gastronòmiques "La Cuina de les Roses", que inclourà una conferència a càrrec de la cuinera Montse Estruch, xef del restaurant El Cingle de Vacarisses, qui disposa d'una estrella Michelin i d'un Sol Repsol. 

En la que serà la sisena edició d'aquestes jornades impulsades per l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu amb el suport de l'Ajuntament per destacar el valor de les roses en el món de la cuina, s'introdueixen alguns canvis. El principal és la celebració de l'esdeveniment en el marc de l'Exposició Nacional de Roses que tindrà lloc del 12 al 14 de maig amb motiu de les Festes de Primavera. En les edicions anteriors les jornades es feien al mes d'abril i durant les Festes de Primavera els restaurants participants oferien en els seus menús les receptes que havien presentat durant les jornades. Enguany però, totes dues parts de l'esdeveniment es faran en el marc de l'Exposició Nacional de Roses amb l'objectiu d'arribar a més gent aprofitant l'allau de públic que visita els diferents espais de l'Exposició i altres indrets de la ciutat. Així, mentre es descobreixen les més de 10.000 roses que ompliran el Palau Falguera, serà possible veure en directe com es cuinen plats amb roses i també degustar els plats, aperitius, etc. elaborats per a l'ocasió pels restaurants locals que participen a les jornades. 

La conferència de Montse Estruch iniciarà el compte enrere per a l'inici de les jornades gastronòmiques. La xef, qui va prendre les regnes del restaurant familiar de Vacarisses i va reinterpretar l'estil culinari tradicional desenvolupant una cuina de sensacions, és tot un referent en el món de la restauració. Ha publicat diversos llibres sobre gastronomia i ha viatjat a tots els continents compartint amb els xefs més importants del món esdeveniments gastronòmics, ponències, classes de cuina o altres activitats vinculades a l'àmbit culinari. 

D'altra banda, en el marc de la presentació, l'escola d'hostaleria de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu presentarà el cocktail inaugural de les jornades, amb la col·laboració de Juvé Camps, que els assistents podran degustar a les terrasses del Palau Falguera, tot escoltant la veu de la jove cantant sanfeliuenca Martha Daudé. 

Per damunt de qualsevol cosa, les jornades gastronòmiques "La Cuina de les Roses", les quals es van posar en marxa el 2012, volen promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina i la rebosteria santfeliuenca preparen en plats, postres i còctels a les cartes dels seus restaurants amb la rosa com a ingredient. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
El teu nom:
De (email)*:
Per a (email)*:
Títol:
Text*:
Enviar
Link to ObjectExecute action