Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
18/02/2019 01:37:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

10/04/2018
Lectures: 1801
La XV Setmana per la Llengua arriba amb pinzellades a l'Any Pompeu Fabra

Del 16 al 30 d'abril Sant Feliu acull una la XV edició de la Setmana per la Llengua. Una iniciativa organitzada amb l'objectiu de donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes a través d'una àmplia i variada oferta d'activitats com cinema, xerrades, espectacles, música i teatre. El programa d'enguany inclou més d'una vintena de propostes diferents, incloses també les activitats vinculades a la Diada de Sant Jordi que podeu consultar en l'agenda municipal.

La Setmana per la Llengua comença el dilluns 16 amb la presentació de la publicació del poemari Solcs, de Joana Raspall amb il·lustracions de Conxi Rosique a la Biblioteca Montserrat Roig a les 19 h. Tot i això no serà fins al dimarts a les 19 h al Centre Cívic Les Tovalloles, quan es farà la inauguració oficial amb la xerrada "Per què Pompeu Fabra va ser seny ordenador de la llengua catala?" tot coincidint amb l'Any Pompeu Fabra. La xerrada anirà a càrrec del lingüista i professor universitari David Paloma.

Entre les propostes de la Setmana per la Llengua destaca l'espectacle familiar "Mestre Fabra, caçador de paraules" a càrrec de Clara Soler que es farà a la plaça de la Vila el divendres 20 a les 18 h. També, adreçat als més petits i amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Calaix de Sastre farà dues representacions de la popular llegenda del cavaller i el drac a la plaça de la Salut el dimecres 18 i a la plaça de la Vila el divendres 27, ambdues a les 18.30 h.

Una altra activitat característica de la Setmana per la Llengua és la festa anual de reconeixement del Voluntariat per la llengua, que tindrà lloc el divendres 20 d'abril, a les 19.30 h, al Centre Cívic Les Tovalloles amb música en directe.

8è Concurs de microrelats

De l'1 al 30 d'abril se celebra el 8è Concurs de microrelats en català a través de Twitter. Per participar només cal que envieu històries de 140 caràcters de temàtica lliure a twitter mencionant el compte @concurs_sj_sf. Enguany s'han eliminat les tradicionals etiquetes #SantFeliu #SantJordi2017. Els 5 millors relats obtindran premis culturals i es faran públics a través del lloc web municipal i la pàgina Facebook de l'Ajuntament de Sant Feliu.

Any Pompeu Fabra

L'any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

Durant l'any s'organitzaran diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar