Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/09/2020 21:44:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

08/05/2018
Lectures: 1190
Llum verda al Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima

L'Ajuntament de Sant Feliu ha ratificat l'aprovació inicial del Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC) en el passat ple d'abril. El document representa un dels compromisos de major abast de Sant Feliu amb el medi ambient en actualitzar l'anterior pla de 2010. Amb aquest nou acord es ratifiquen els compromisos subscrits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, una adhesió que també es va aprovar en el passat ple i que estableix l'any 2030 com la data en què s'han de desenvolupar tot un seguit de polítiques verdes en dos àmbits. Aquestes contemplen un segment d'actuacions centrades en la mitigació per reduir els gasos d'efecte hivernacle, i un altre punt que té per objectiu l'adaptació de la nostra ciutat per fer front a les conseqüències del canvi climàtic.

Mitigació i adaptació: objectiu 40/30

El Pla d'Acció per a l'energia sostenible i el clima aglutina el seguit de mesures que Sant Feliu adoptarà per fer front al canvi climàtic, tot mitigant la presència dels gasos d'efecte hivernacle augmentant l'eficiència energètica, i promovent l'ús d'energies renovables. D'aquesta manera és com el nostre municipi vol arribar l'any 2030 als anomenats 'compromisos 40/30' del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia a través d'aquest pla d'acció integral. En el cas de Sant Feliu això contempla la reducció en un 50% de les emissions dels gasos d'efecte hivernacle i que fins al 12% de l'energia del transport sigui renovable.

Els esforços de l'Ajuntament per mitigar la presència de gasos d'efecte hivernacle estan plantejats en 49 accions que es desenvoluparan al nostre municipi tenint com a horitzó l'any 2030. Aquestes contemplen des de l'augment de la dotació de vehicles elèctrics en la flota de serveis municipals fins a l'aprofitament del conjunt de cobertes dels equipaments municipals per augmentar la producció d'energia i generar electricitat verda. Tot i que gran part d'aquestes accions de mitigació estan inspirades en el catàleg creat per la Diputació de Barcelona, Sant Feliu desenvoluparà algunes especialment singulars i innovadores. Aquest serà el cas de les auditories energètiques en edificis municipals lligades a la gestió intel·ligent, o la proposta d'una ordenança de construcció bioclimàtica, entre d'altres.

El Pla també contempla accions prioritàries d'adaptació perquè Sant Feliu pugui fer front als principals riscos del canvi climàtic com onades de calor, sequera o incendis forestals. En aquest àmbit es plantegen fins a 42 iniciatives entre les que hi ha la creació d'infraestructura hidràulica de millora en els punts més exposats al risc d'inundació, l'establiment de protocols per respondre a emergències inclosos en el Document únic de Protecció Civil municipal, o la gestió eficient del cicle de l'aigua recuperant aigües grises o de pluja.

El Pla d'acció per a l'energia sostenible i el clima es troba actualment en el procés d'informació pública durant un termini de trenta dies, al final del qual es preveu la seva aprovació final i l'inici, tot i que algunes ja s'estan desenvolupant de fet al nostre municipi, de les accions que contempla.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar