Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

28/11/2015 17:33:23

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

CERCA

Menú superior

Menú principal

Agenda 21 local

Contingut de la pàgina

Agenda 21 local

L'Agenda 21 a Sant Feliu de Llobregat

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

A Catalunya, el 1997 es va constituir la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible.

A Sant Feliu de Llobregat, el procés d’Agenda 21 local va tenir lloc gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i els ciutadans i ciutadanes que van formar part del Fòrum Ambiental. Per això, el juny de 2006, Sant Feliu  va aprovar el seu Pla d’Acció Ambiental, un conjunt d’accions encarades a potenciar el desenvolupament sostenible del municipi en cinc àmbits:

  • La planificació territorial i l’edificació
  • La gestió dels recursos naturals (aigua, energia, aire, espais verds)
  • La mobilitat
  • La gestió municipal
  • L’educació

Moltes d’aquestes mesures s’han anat incorporant a les actuacions promogudes per l’Ajuntament: la creació de l’Oficina de Serveis Ambientals n’és un bon exemple, com a oficina encarregada de dinamitzar el procés d’Agenda 21 a la ciutat i promoure la cultura de la sostenibilitat entre la ciutadania.

A aquesta iniciativa municipal ja s'hi han sumat 13 centres educatius de la ciutat, que també han elaborat la seva pròpia Agenda 21 Escolar, portant a terme actuacions locals a favor del medi ambient, amb la voluntat d'educar grans i petits per viure de forma més sostenible.

Jump to ObjectExecute action