Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

18/12/2017 02:29:34

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Menú superior

Menú principal

Introducció

Contingut de la pàgina

 
 
 març
2012
Pla Jove, 2012-2016, de Sant Feliu de Llobregat
 
 
 
Presentació del Pla Jove, 2012-2016, de Sant Feliu de Llobregat
 

Us presentem el Pla Jove 2012-2016, un document impulsat des del govern municipal per tal d'implemementar de manera transversal les polítiques que donin resposta als projectes de vida autònoms i a les demandes de la població juvenil.

L'acord de govern signat amb data de 6 juny entre ICV-EUiA-ISF i CIU posava de manifest la necessitat d'abordar de manera significativa aquestes polítiques destinades a la franja d'edat entre els 15 i els 29 anys, com a eix vertebrador per treballar el present i el futur d'una societat equitativa, basada en la igualtat d'oportunitats i que col·labori en la construcció d'un fort teixit social i ciutadà.

Els reptes i les problemàtiques de la població juvenil, malgrat tenir unes característiques concretes, no són d'una naturalesa allunyada de les que poden tenir la resta de la població. En un moment difícil com el que vivim, marcat per la greu crisi econòmica que tots i totes coneixem, cal abordar les polítiques juvenils des de la transversalitat més àmplia, atenent amb caràcter propi les especificitats generacionals i de gènere. Els problemes d'atur, d'habitatge, de dificultats formatives, d'equitat en l'accés als serveis públics, en definitiva, problemes per desenvolupar un projecte de vida autònom; són
compartits per gairebé el global de la ciutadania, i com a tal necessitem una visió integral per poder respondre a les demandes generals.

Aquest document pretén ser el full de ruta per poder assolir i donar cobertura a tots aquests reptes. A partir de sis línies estratègiques, s'han desenvolupat tota una sèrie d'accions per garantir i aportar, en la mesura del possible, aspectes de millora en la vida de la nostra conciutadania jove.

Voldria destacar que la virtut d'aquest Pla rau des d'un inici en la seva metodologia de construcció. El Pla Jove 2012-2016 ha estat elaborat des d'una visió participada en tot moment, des de la decisió de les línies estratègiques fins a la concreció de les accions, passant per instituts i entitats, pel personal de l'ajuntament i ciutadania en general, que ha volgut aportar el seu gra de sorra en la construcció d'un Sant Feliu més amable i proper, sobretot pels joves.

Per aquest mateix motiu, vull agrair a tota la gent jove i no tant jove que s'ha implicat en la redacció d'aquest document, ja que amb accions com aquesta fem que puguem trencar el vell tòpic que identifica al jovent com a sector de la població sense motivació, sense interessos i sense somnis; res més lluny de la realitat.

Gràcies,
Lídia Muñoz Cáceres
Regidora de Joventut

 

<< anterior 

 

Menú de xarxes socials

 • Facebook
 • Twitter
 • Blocs
 • Youtube
 • Flickr
 • Linkedin
 • Instagram

Menú de contactes

 • Plaça de la Vila, 1
 • 08980 Sant Feliu de Llobregat
 • Tel. 93 685 80 00
 • ajuntament@santfeliu.cat

Menú inferior central

Link to ObjectExecute action