Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/03/2024 08:45:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

El BIS, el Club de Makers i l'STEAM School escollits com a bones pràctiques per la Fundació Pi i Sunyer

14/02/2019
Lectures: 2153
El BIS, el Club de Makers i l'STEAM School escollits com a bones pràctiques per la Fundació Pi i Sunyer

Ahir, 14 de febrer, Josep Maria Rañé, President de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals i Regidor de Tecnologies i Sistemes d'Informació, i l'equip tècnic de Sant Feliu Innova van assistir a la Conferència sobre autonomia i bona governança local de la Fundació Pi i Sunyer. 

L'acte va ser un acte de reconeixement de bones pràctiques als municipis catalans que han contribuït al 2014 i 2018 al Banc de Bones Pràctiques (BPP). La conferència es va dur a terme a l'Auditoria AXA-L'Illa Diagonal (Barcelona) i va comptar amb la participació de 450 experts i autoritats locals. Els 81 municipis participants van sumar més de 300 certificats de bones pràctiques. Noves Tecnologies, Comerç, Transparència, Esports, Recursos Humans i Gent Gran van estar els àmbits premiats a Sant Feliu. 

Pel que fa a l'àmbit de Noves Tecnologies, el Baix Innova Social (BIS), el Club de Makers i l'STEAM School, estretament vinculades amb l'emprenedoria tecnològica, la innovació i el social smart city, han estat escollides com a bones pràctiques dels governs locals per la Fundació Pi i Sunyer

Ja hi ha altres iniciatives de l'Ajuntament de Sant Feliu dins del BBP com ara l'Urban Lab Sant Feliu, la ciutat com a laboratori i camp de pràctiques; el projecte QR's als carrers de Sant Feliu, una iniciativa de la comunitat educativa de la ciutat; la Ruta Modernista; el portal de comerç  compremasantfeliu.cat; el projecte "Xarxa social digital: Entitats i TIC", el projecte "Vil@bus: Internet i les TIC als comerciants" o el projecte d'obertura de dades públiques de l'Ajuntament de Sant Feliu, escollit com a pràctica significativa.  

Avui us expliquem amb més detall de que tracten les iniciatives que han estat incorporades com a bones pràctiques aquest any en l'àmbit de la innovació social i com apropen a Sant Feliu al concepte de ciutat intel·ligent! 

Baix Innova Social

El Baix Innova Social 2016 i 2017 (BIS) és un projecte cocreat per Sant Feliu Innova, programa municipal de l'Ajuntament, i Lazzum, empresa social innovadora. Es tractava d'una acceleradora de prototips d'innovació social dirigida a perfils no professionals que es volen  acostar al món de la innovació social. Aquesta iniciativa oferia un conjunt de formacions ( tècniques i estratègies de disseny productes, innovació i comunicació...) per impulsar els projectes. Els projectes millor valorats van rebre acompanyament en la realització d'una campanya de crowdfunding per tal que el producte comencés a desenvolupar-se. 

STEAM School. Tallers innovadors de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques a les escoles

STEAM School és un programa d'activitats d'aprenentatge en disciplines STEAM Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics) als diferents centres escolars de Sant Feliu. Els tallers  són proposats per Sant Feliu Innova i estan pensats per superar les barreres de gènere en relació a la tecnologia, la robòtica i la ciència.  Al llarg dels anys, s'ha pogut anar ampliant la 'carta' de serveis educatius que ofereix a les escoles mitjançant el treball en xarxa amb agents territorials. Avui, ja compta amb formacions en disseny i impressió 3D, programació amb Scratch, realitat virtual, drons...

Club de makers. Espai de disseny i creació amb noves tecnologies 

El Club de Makers és un espai de treball i aprenentatge en el qual s'hi desenvolupen projectes de disseny i construcció de productes mitjançant eines de creació innovadores i vinculades a les noves tecnologies. El club és obert i pensat per a que hi participi un públic heterogeni, amb diferents trajectòries i coneixements. Alhora, és un espai autònom i autogestionat, de manera que els i les membres del club decideixen quins projectes volen desenvolupar. El club disposa del suport tècnic, logístic i econòmic de l'Ajuntament de Sant Feliu, a través de Sant Feliu Innova, així com d'un dinamitzador expert en noves tecnologies i  disseny i creació, que participa en totes les sessions del club. 

Entre els diferents projectes que han desenvolupat, destaca la construcció d'una impressora 3D per tal de garantir autonomia al club en la creació de peces i materials necessaris per a la resta de projectes.

 

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior