Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/02/2023 03:52:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Zoom: Gent On Line

Marc Colomer

Manel Colomer va néixer a Mataró, però des de fa bastant temps està vivint a Sant Feliu de Llobregat. A nivell acadèmic es va formar en Direcció Comercial i Màrqueting a la Fundació EMI School Business. Posteriorment ha anat fent cursos enfocats a direcció de persones, equips i projectes a ESADE, IESE, etc. Intentant fer algun curs cada any per reciclar-se de forma contínua.

Els primers passo dins el món informàtic i les noves tecnologies els va donar creant un departament comercial per un majorista d'informàtica fabricant d'ordinadors. Posteriorment ha treballat per a companyies amb Sage, Samsung o Vodafone.

Es defineix com un freelance que exerceix de consultor tecnològic: a les empreses que li demanen assessorament aconsella les aplicacions més adients a les seves necessitats. També està molt vinculat a una empresa de seguretat informàtica (e-zone), de la que és responsable del canal de distribució Channel Manager). Té una pàgina web personal on podem conèixer més coses del seu perfil professional.

Quina és la teva web preferida? I la que més consultes?

Són moltes, no és només una, estic subscrit a totes les revistes en format digital del sector de les tecnologies (informàtiques i telecomunicacions), rebo newsletters diàriament... però les meves preferides són sobre bicicleta de muntanya, una de les meves aficions.

En quin any et vas iniciar en les noves tecnologies i quin va ser el teu primer ordinador?

Porto 11 anys en el món de les TIC, abans estava en una empresa familiar del sector tèxtil, fins que un amic majorista informàtic (que feia ordinadors clònics) em va contractar per organitzar el seu departament comercial.

Vaig vendre els primers IBM PS/1 i PS/2 amb processadors 386 i 486, això fa més de 20 anys

Programari lliure o propietari?

Fins fa poc, tot el software de gestió que feien els fabricants era propietari, però des de  fa 3 o 4 anys estan sortint solucions amb software lliure molt bones.

Ordinador portàtil o de sobretaula?

Ara ja és portàtil.

MAC o PC?

La resposta depèn del sector amb el que et bellugues: amb disseny, música o grafisme jo aconsello MAC perquè tant el software com el hardware està més preparat. El PC és l'estàndard que fa servir tothom. Jo faig servir PC.

Quantes hores estàs davant l'ordinador?

Tampoc hi estic tot el dia, sóc més comercial, d'estratègia de negoci, em dedico a buscar oportunitats. Però deuen ser de 3 a 4 hores al dia.

Correu electrònic o SMS?

Correu electrònic.

Pertanys a alguna xarxa social o comunitat virtual?

Xing, LinkedIn i Plaxo, totes són a nivell professional, no em queda temps de ser a les altres.

Recomana un programa

Hi ha una aplicació que fa molts anys que utilitzo i és imprescindible en la meva gestió del temps i que el rentabilitza: un CRM. Em permet gestionar tots els contactes i les comunicacions que tens amb els clients, m’avisa automàticament del que haig de fer, les reunions, els projectes, etc. Quan tinc reunions després també m’ho apunto al CRM.

 
Et defineixes com un consultor tecnològic, explica'ns una mica el teu paper.

Faig de pont entre qui dissenya els programes i el client final, conec els softwares més importants del mercat i el servei postvenda que ofereixen. Tinc acords amb 4 o 5 distribuïdors i especialistes de software, i en funció de les necessitats de l'empresa, el seu perfil o la dimensió, doncs en recomano un o altre. També controlo la satisfacció del servei rebut pel client de part del distribuïdor.
 
Quins productes de software ofereixes?

Jo treballo sobre dos gran eixos: la seguretat informàtica i el software de gestió.Pel que fa a la seguretat informàtica treballo amb l'empresa e-zone, que porta 6/7 anys en el mercat i són dels millors especialistes de seguretat a Europa, són gent molt ben formada i contínuament actualitzada sobre totes les darreres novetats d'aquest sector. És un sector emergent perquè el crim per Internet està creixent molt
 
Les empreses tenen assumit aquest repte per la seguretat?
 

Cada vegada més, en un principi només s'ho miraven les empreses grans, però això està canviant, s'està arribant a les pimes, ja hi ha aplicacions pensades per elles, e-zone té un servei amb tarifa plana per pimes perquè tinguin l'accés a la seva xarxa i navegació interna controlada.
 
I en relació al software de gestió?

Treballo amb diferents proveïdors en funció del tipus de client: OpenBravo ERP, Exact ERP, Sage CRM, SAP, etc.
 
Quin ús en fas de la teva web?

És purament informativa per la gent que arriba, com un catàleg. Jo no faig cap acció a Internet per a promocionar-me, pel meu tarannà els meus propis clients hem proporcionen, amb aquest boca a boca és com he arribat a nous clients.
 
Tens més presència a la xarxa a banda de la teva web? Blog, Twitter...? Et promociones d’alguna manera?
 

No, realment no tinc molt de temps per a dedicar-hi... però ja hi arribaré.
 
A la web poses que ets membre del Col·legi Oficial d'Agents Comercials, què significa això? Quins avantatges t'aporta? Els clients ho valoren?

Hi sóc des de fa molts anys, rebo molts avantatges: em donen molta informació, descomptes amb la factura telefònica, realitzen una fira per fer contactes, surten oportunitats,  etc.
 
També et dona credibilitat a la xarxa, és una forma de veure qui hi ha al darrere de la web, com si fos un segell de qualitat, no?

Sóc col·legiat i per ser-ho no és només apuntar-te, ja que necessites passar una formació i tenir una acreditació de la teva experiència laboral.
 
En el sector de les TIC, creus que la gent està ben formada a nivell acadèmic?

En general la gent no està gens formada, s'hauria de potenciar molt més l'aprenentatge, la ignorància és molt limitadora.
 
En aquesta època de crisi, creus que apostar per la tecnologia pot ser un remei per sortir-ne?

Ara el que estic fent a les empreses és assessorar-les perquè inverteixin en TIC: a Espanya estem molt endarrerits en inversió. Les empreses que tenen tecnologia punta i que estan formades per a treure-hi rendiment són les que estan tirant endavant.

Les empreses que aguanten estan invertint en tecnologia pel que pugui venir: la gent ha d'obrir nous mercats, rentabilitzar el seu temps i els de les persones, formar les persones perquè siguin més competitives... qui no faci això no aguantarà.
 
Com convenceries a la gent per invertir en TIC? Hi ha gent que és reticent a invertir en programari, com se li pot fer veure que és útil i eficient?

Convèncer a una persona que porta 20 anys fent sempre el mateix en el seu negoci no és fàcil, però s'ha de fer entendre que les coses ja no seran mai com eren, i s'ha d'estar preparat, urgentment, perquè d'un mes a un altre tot pot canviar i quedar-te fora.

Un altre motiu és que una empresa té una quantitat d'informació impressionant que no aprofita i no treu rendiment, amb les eines informàtiques aquesta informació la pot optimitzar i marcar la direcció de l'estratègia del seu negoci, gràcies als indicadors que generen aquestes eines... sense això vas a la deriva.
 
Ens pots avançar algun projecte en el que estigui treballant actualment?

Tenim un projecte molt gran d'una multinacional farmacèutica en el qual nosaltres gestionarem tota la seguretat d'un nou sistema de hosting de les aplicacions que ells donaran a tots els hospitals i centres d'assistència. Tota la informació viatjarà per la xarxa i ho haurà de fer de forma segura.

També estem treballant en un sistema (ChildDefenZ) per a protegir les xarxes dels centres escolars, hem fet un sistema per protegir la xarxa de les possibles intrusions externes, així com la navegació dels propis usuaris. Permet la monitorització per part del centre de la seguretat interna i externa. Penso que amb la proliferació dels PCs entre els alumnes aquesta serà una eina que tindrà molt bona acollida, perquè existeix una certa preocupació per part dels centres i dels pares.
 
Et consideres un teletreballador? Tens una oficina física?

Treballo des de casa i des dels despatxos que tinc a les empreses amb les que hi col·laboro, amb qui tinc bastant relació, estic molt focalitzat en fer les coses en equip, perquè un sol no pot donar un bon servei als clients.
 
A les preguntes breus comentaves que formaves part de moltes xarxes socials de caire professional com Xing, LinkedIn o Plaxo, per a què les utilitzes? Són útils?

Em serveixen per tenir oportunitats, reunions, col·laboracions, etc. El que m’està passant és que em  vaig incorporar a una sèrie de grups d’aquestes xarxes i gent d’aquests grups em busquen. Per exemple, estic en un grup de seguretat informàtica a través del qual m’han arribat moltes consultes. No acostumo a penjar notícies i demés dins dels grups, però un cop contacten sí que sóc molt més proactiu.

Tenir tres perfils és complicat de mantenir perquè suposa molt de temps, però estic acostumat a fer servir les eines tecnològiques des de fa molts anys, i li trec molt de profit: vaig amb una Blackberry, em connecto a Internet sempre que puc, ho tinc online, sincronitzo la meva agenda, etc..
 
També comentaves que una eina imprescindible era un CRM, ens en podries recomanar algun?

Sense un CRM estaria realment perdut, seria impossible organitzar-me. Ara utilitzo el Business Contact Manager de Microsoft, però també he utilitzat el CRM de Sage i l'ACT (que ara també pertany a Sage).
 
L'accés a aquestes aplicacions el realitzes online?

Fins ara d’aquests CRM compraves una llicència, l’instal·laves al teu PC i pagaves un manteniment. Ara el mercat està canviant i tot el software s’està transformant cap a SaaS (Software as a Service): ara no pagues llicència sinó que pagues un lloguer per disposar de l’ús. I han començat a aparèixer CRMs online: SalesForce, CRM on Demand d’Oracle, Sage també en traurà una versió... els he provat i són espectaculars. Però per la meva forma de funcionar autònoma tampoc necessito tanta capacitat de processar dades.

En les versions online sempre tens tota la informació disponible, a la xarxa, amb un explorador hi pots accedir. Però hi ha la contrapartida de la por que genera tenir les dades en un servidor extern. Però això és a on anem, s'ha de fer aquest canvi de xip.
 
Salta a la part superior