Festes de Primavera

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/04/2020 17:01:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Festes de Primavera
Tota la informació de les festes

Exposició Nacional de Roses

L’Exposició Nacional de Roses és un dels actes culturals més importants de l’any i un dels esdeveniments més emblemàtics de la ciutat. La mostra s’instal·la al Palau Falguera, on es poden veure i olorar unes 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) i més 400 varietats diferents. Com ja és habitual, hi ha roses procedents de diferents punts de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

L'Exposició de Roses arriba a la 61a edició des què va ser declarada Nacional l'any 1958 i concideix amb el 91è aniversari de la primera Exposició celebrada l'any 1928 a l'Ateneu Santfeliuenc.

Exposició Nacional de Roses 2019

Els muntatges i la decoració floral de la 61a Exposició Nacional de Roses són de temàtica lliure. Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’exposició, que obre les portes el divendres 10 de maig, a les 20 h, després del Pregó de la Rosa a la Sala Ibèria, que anirà a càrrec de l'artista santfeliuenca Marta Juvanteny.

L’Exposició i la mostra Sant Feliu, façanes amb roses, organitzades per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 15.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 400 varietats diferents.

L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres 10, de 20 a 21 h, i dissabte 11 i diumenge 11, de 10 a 21 h.

L'Exposició traspassa el Palau Falguera

Enguany l'Exposició Nacional de Roses fa el salt fora del Palau Falguera. Les façanes de dotze edificis singulars del centre de Sant Feliu també estaran decorades, amb més de 5.000 roses.

Consulteu quins edificis són i el seu plànol d'ubicació.

Xerrades, demostracions florals i concursos de roses

En el marc de l’Exposició s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i persones adultes. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així l'exposició del 59è Concurs de fotografia Rosa d’Or.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, situat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L'Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que compta amb més de 400 varietats de rosers. Un trenet porta gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al Roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Actuacions de l’Escola Municipal de Música

De divendres a diumenge, l'alumnat de lEscola Municipal de Música ofereix actuacions musicals en els jardins del Palau Falguera.

 Logotip de l'Escola Municipal de Música

Degustació de roses i flors

Dins dels espais de l'Exposició Nacional de Roses l'alumnat del cicle formatiu d'hoteleria de l'institut Martí Dot realitza demostracions de receptes on la rosa és la protagonista. 

Imatge de l'Exposició Nacional de Roses