Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2024 22:04:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El Complex de Piscines incorpora un sistema energètic més sostenible i econòmic

06/03/2012
Lectures: 3977
El Complex de Piscines incorpora un sistema energètic més sostenible i econòmic

El Complex Municipal de Piscines disposa d'un nou sistema de producció energètica més eficient i ecològic basat en el procés de trigeneració. Es tracta d'un sistema que permet l'obtenció simultània d'energia elèctrica i energia tèrmica, a partir de la utilització de gas natural. 

Així, el gas natural posa en marxa un motor i un generador que permeten l'obtenció de l'electricitat necessària per al funcionament de les instal·lacions del Complex. Amb la trigeneració s'aprofita el calor generat a l'ambient durant la generació de l'electricitat. Aquest calor, durant els mesos de fred, s'utilitzarà per a l'escalfament de l'aigua sanitària de les instal·lacions, mentre que a l'estiu es reconvertirà en energia elèctrica per posar en marxa els aparells d'aire condicionat de l'equipament. 

La principal diferència de la trigeneració és que s'aprofita prop del 90% de l'energia i el calor produïts durant el procés, enfront del 40% que s'aconsegueix reconvertir en energia amb els sistemes convencionals. En aquest sentit, la trigeneració està considerat un sistema d'alta eficiència energètica. A més, el sistema destaca també perquè és més ecològic ja que l'ús del gas natural com a matèria primera fa que durant la combustió s'alliberi menys diòxid de carboni i òxid de nitrogen a l'exterior. 

La trigeneració esdevé també una solució més econòmica. El Complex estima que amb el nou sistema podrà reduir entre un 10 i un 12% dels costos anuals per despesa energètica. 

La instal·lació que s'ha posat en funcionament al Complex de Piscines és propietat d'un inversor privat que explotarà el sistema durant 10 anys. Després d'aquest període, el trigenerador serà propietat del Complex.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior