Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/09/2021 23:31:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Jornades

I Jornada Virtual "Sant Feliu Innova"

La I Jornada Virtual “Sant Feliu Innova” és una iniciativa del programa municipal d’alfabetització i inclusió digital “Sant Feliu On Line” de la Regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Es tracta d’un àgora virtual d’intercanvi i aprenentatge sobre tecnologies de la informació i la comunicació que, a la seva primera edició, es centrarà sobre l’ús de la Web 2.0 i el seu impacte en els diferents escenaris socials.

En aquest espai públic virtual de debat i reflexió es trobaran experts i nouvinguts digitals per a poder compartir coneixements, idees i iniciatives relacionades amb les noves eines 2.0 que ofereix la Xarxa i el impacte que estan portant a terme sobre el teixit socioeconòmic.

Sant Feliu Innova

 

Per què analitzar les implicacions socials i econòmiques del Web 2.0?

Darrerament estem acostumats a sentir conceptes com blogs, wikis, sindicació de continguts, podcasts, Ajax, APIs, folkosonomies, etc. en aquest espai volem anar un pas més enllà i preguntar-nos què representen i que representaran en un futur, què s’amaga darrera totes aquestes paraules i, especialment, des d’una vessant més social i participativa.

 

Té sentit debatre sobre quins poden ser els nous escenaris socials?

El que s’ha denominat Web 2.0 ha suposat una segona generació de la Xarxa. Aquesta evolució d’Internet ha reinventat el seu concepte de compartir i construir coneixement així com també ha transformat el concepte de comunicació, amb la Web més basada en comunitats d’usuaris i un ventall de serveis com les xarxes socials, els blogs, les plataformes de vídeo, etc. que fomenten la col·laboració i l’intercanvi àgil d’informació entre els usuaris.

La Xarxa va plena de noves plataformes que ajuden i milloren la comunicació, establint així nous llaços i vincles socials digitalment parlant. Però, quins son aquests nous escenaris socials que han sorgit a través del fenomen de la Web 2.0? Què poden aportar aquests nous escenaris? Cap a quina direcció aniran en un futur? És un aparador dels canvis socials que desenvoluparan les TIC en un futur immediat? Els genera?

En aquest espai virtual es pretén doncs, donar alguns punts de vista a totes aquestes preguntes, afegir-ne d’altres i compartir coneixement i punts de vista entre tots els participants i visitants de l’espai.

 

Com s’estructura la I Jornada Virtual “Sant Feliu Innova”?

Es podrà accedir a una sèrie de microponències en format vídeo, d’entre 2 i 3 minuts, de diversos professionals relacionats amb el món de les TIC, la Web 2.0 i els continguts digitals, això conformarà l’àgora virtual d’intercanvi i aprenentatge. Aquestes reflexions en format de píndoles audiovisuals ens faran un petit recorregut sobre les transformacions educacionals, econòmiques i culturals més rellevants que ens aporten i ens aportaran l’ús de les TIC en clau socialitzadora.

La vessant d’espai públic virtual de debat i reflexió la conformaran totes les persones que visitin l’espai i diguin la seva. Esteu totes i tots convidats a participar en el debat. Poden interaccionar des de persones nouvingudes digitalment fins a entitats de lluita contra la fractura digital, des de blocaires impenitents fins a admiradors incondicionals d’Internet, des del teixit social local a fanàtics del YouTube, atc.

Salta a la part superior