Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/04/2024 04:28:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

BIS'17: Eh!ventos que suman, el punt de trobada entre comerç local i compromís social

22/01/2018
Lectures: 2164
BIS'17: Eh!ventos que suman, el punt de trobada entre comerç local i compromís social

Eh!ventos que Suman és la proposta innovadora que està posant en marxa Solange Réchencq gràcies al programa BIS'17, la iniciativa que ajuda a donar forma, polir, provar i testejar projectes amb vocació d'aconseguir innovació social al Baix Llobregat. Eh!ventos que suman ajuda el comerç local o empreses que contracten persones amb risc d'exclusió social a aconseguir nous clients través d'esdeveniments socials i culturals.

En què consisteix el teu projecte?

És una agència que organitza esdeveniments de tot tipus i que vol anar un pas més enllà, que vol ajudar el comerç local i de km 0 i, de pas, a les empreses que contracten persones amb risc d'exclusió social, a aconseguir nous clients.

A quin col·lectiu està destinat el teu projecte?

Està destinat als petits comerços locals, a empreses que contracten persones en risc d'exclusió social i, conseqüentment, també a les persones que es troben dins d'aquest col·lectiu vulnerable.

Com va sorgir la idea del projecte que estàs prototipant?

Vaig estar set anys de voluntària a un alberg per a persones sense sostre i em feia pena veure com hi havia persones molt vàlides que no tenien cap oportunitat laboral perquè ningú se'n preocupava. D'altra banda, veia com els petits comerciants de tota la vida, amb experiència i productes especialitzats, anaven tancant a causa de la implosió de les grans superfícies. La veritat és que se'm va ocórrer en quinze minuts. Les idees em rondaven per separat fa temps i només va ser qüestió de posar-les juntes.

Els ajuntaments s'esforcen per fomentar el comerç local fent que els consumidors vagin a les botigues però potser cal que li donem la volta i si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya haurà d'anar a Mahoma. És a dir, portar nous clients als comerciants a través de l'organització d'esdeveniments.

Eh!ventos que suman

Quin impacte social té el teu projecte?

Ajudarà a fomentar el consum en comerç local, el comerç de Km 0, el comerç just i impulsarà la contractació de persones en risc d'exclusió social.

Què et va impulsar a començar aquesta aventura en l'emprenedoria social?

A les feines on he estat no acabava de trobar reflectits els meus valors i, cansada de buscar feina dins del meu àmbit que a més a més compartís la solidaritat, vaig decidir crear-la.

Què ha significat per a tu participar al BIS 2017?

Aconseguir ales. Ens han donat eines suficients per volar sols. Queda molt camí per davant però tot el que hem après al BIS i la qualitat humana de la gent que en forma part marca un abans i un després en la meva vida.

Quines habilitats socials i competències creus que has pogut millorar durant el programa?

 

He après aspectes tècnics que desconeixia per complet. A més a més, de cada una de les persones del programa i dels companys he après infinitat de coses que m'estaria hores posant en una llista. He après que no cal tenir un màster per tirar endavant un projecte i que les ganes i la pèrdua de la por són el motor que posa en marxa les grans idees.

Quines son les pròximes passes per seguir fent caminar el teu projecte?

Primer definir els que poden ser els meus proveïdors a la meva localitat per començar a posicionar-me i aconseguir un primer esdeveniment. També tinc pendent tota una sèrie de reunions gràcies a que vam participar a la Fira de l'Economia Social del Baix Llobregat i que crec que poden ser molt interessants.

Com et veus d'aquí a un any?

Sent positiva, que ho sóc, em veig organitzant un esdeveniment cada dos mesos. I aconseguint que botigues que anaven a tancar no tanquin. I, sobre tot, aconseguint que persones que abans no tenien oportunitat de treballar, ara la tinguin.

T'agradaria arribar a ser un referent en l'organització d'esdeveniments?

No vull ser un referent per posar-me una medalla, però sí un referent perquè d'altres persones obrin els ulls i se n'adonin que hi ha una altra manera de fer les coses. Tal com dic en el meu eslògan, "Fes millor les coses, fent coses millors".

El programa BIS'17, Baix Innova Social, és una iniciativa de la XISC, la Xarxa d'Innovació Social i Col·laborativa del Baix Llobregat.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior