Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 15:44:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'alumnat d'Arquitectura presenta els treballs d'urbanització per a la zona alliberada per les vies

14/01/2019
Lectures: 659
L'alumnat d'Arquitectura presenta els treballs d'urbanització per a la zona alliberada per les vies

L'assignatura de la UPC dedicada al soterrament està a punt de concloure i els alumnes presenten al professorat els seus treballs acadèmics.

L'aula del quart pis de la Facultat d'Arquitectura va quedar tota coberta de mapes i maquetes de Sant Feliu on els alumnes presentaven les seves propostes d'urbanització davant de Estanislao Roca, responsable de l'assignatura, i Manuel Julià, professor de la mateixa.

Els gairebé 70 alumnes de l'assignatura d'Urbanisme V s'han organitzat per parelles per dissenyar una àrea d'estudi dins del kilòmetre i mig que se soterrarà. La majoria de les parelles van escollir l'estació però d'altres han centrat el seu anàlisi en el pont de la carretera Sànson o la zona propera al Centre Cívic Les Tovalloles. Zones verdes, parcs infantils, un nou mercat, habitatge per a joves, una plaça destinada a les activitats de la Festa de la Tardor o restaurants amb terrassa són algunes de les propostes que els estudiants han fet als seus treballs acadèmics.

L'assignatura, sota el nom "Els llocs de la metròpoli" consta d'una part teòrica i una altra pràctica. A la teòrica, experts en urbanisme han parlat de casos similars d'arreu del món, i a la part pràctica l'alumnat farà propostes i treballarà en un projecte acadèmic d'urbanització de l'espai alliberat de les vies. El curs pretén estudiar i reflexionar sobre el potencial de transformació urbana de Sant Feliu atès el proper soterrament que històricament divideix el municipi en dos, per tal d'eliminar la frontera i convertir-la en frontissa.

L'assignatura va comptar en el seu inici de la presència de Lidia Muñoz, primera tinent d'alcaldia i presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica, i d'Albert Ferrer, arquitecte i cap de l'Oficina del soterrament, els quals a través d'una presentació van explicar als alumnes el context i la relació de Sant Feliu amb Barcelona i amb la resta de municipis, així com la visió de futur del projecte amb els canvis urbanístics que suposarà per a la ciutat aquesta obra. La presentació va tenir també la visió dels barris del municipi, el seu creixement en els darrers anys i les connexions futures que oferirà la zona alliberada per les vies. Una oportunitat per cosir els barris.

Estanislao Roca, responsable de l'assignatura i catedràtic de la UPC, que enguany se situa en el rànquing de les millors universitats del món d'arquitectura en la 22a posició, veu en Sant Feliu un bon cas d'estudi i creu que la ciutat afronta un canvi històric amb aquesta obra. Una obra, que farà que el concepte que tenim avui dia de la ciutat, canviï completament amb el soterrament de les vies i la creació de nous espais per a la ciutadania.

Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu

El futur urbanístic però estarà en mans de tota la ciutadania de Sant Feliu amb el procés participatiu "Crea la ciutat del futur, crea Sant Feliu". A través dels actes presencials i al portal web Decidim, la ciutadania ha pogut fer les seves aportacions, propostes i valoracions del com vol que sigui el Sant Feliu del futur. Aquest mes de gener tindran lloc tres sessions de validació on es presentaran les propostes més nombroses a la ciutadania, amb l'objectiu de fer un correcte seguiment del procés participatiu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior