Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
10/12/2018 22:59:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Pacte d’alcaldes i alcaldesses per l’Energia Sostenible (PAES)

Pacte dels alcaldes per una energia sostenible local

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses és una iniciativa de la Unió Europea que marca com a fita un ús eficient de l'energia que faci possible el mateix nivell de serveis municipals amb un estalvi energètic net. El Pacte vol estimular també l'eficiència energètica en el conjunt de la ciutadania.

Amb això es vol aconseguir, abans de l'any 2020, una reducció del 20% de les emissions del gasos amb efecte d'hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.

Sant Feliu de Llobregat s’adhereix al Pacte el març de 2009, i posa en marxa l’elaboració del Pla d’acció per l’Energia Sostenible, un conjunt de 51 mesures que incideixen en  l’estalvi, l’eficiència energètica i l’aposta per les energies renovables en l’àmbit de la gestió municipal, així com la promoció de l’estalvi energètic entre la ciutadania.

Les principals actuacions que proposa el PAES, aprovat en el ple d'octubre de 2010, són:

  • Impuls de la mobilitat sostenible
  • Implantació d’energies renovables
  • Foment de l’edificació sostenible
  • Foment de la prevenció de residus i l’estalvi energètic entre la ciutadania
  • Mesures d’estalvi d’aigua i aprofitament de les aigües usades
  • Realització d’auditories energètiques i millora de l’eficiència energètica a l’enllumenat públic i als equipaments municipals
     

Préstec de l'IDAE per disposar d'un enllumenat més sostenible

En relació a l’objectiu d’aconseguir fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible, cal destacar que el Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha concedit a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat un préstec per valor d'1,5 milions d’euros perquè la ciutat completi la renovació de totes les instal·lacions d’enllumenat elèctric exterior. El préstec, reemborsable sense interessos, s'inclou en el marc del programa d'ajudes que ofereix l'IDAE a les administracions locals, cofinançat amb fons FEDER, per promoure l'eficiència energètica i reduir les emissions de diòxid de carboni. 

Amb aquesta línia de crèdit, l'Ajuntament de Sant Feliu podrà completar les millores en l'enllumenat iniciades en els darrers mandats. Així, durant el 2017 es farà la substitució de lluminàries per leds en 3.147 punts dels 5.844 existents, a més de la renovació del 60% dels quadres de comandament, la instal·lació d'equips de telegestió, la instal·lació de sistemes de control i regulació punt a punt, o la substitució de les actuals balises del municipi per unes altres amb tecnologia led. Només l'actuació de substituir les lluminàries per leds comportarà un estalvi d'1,5 milions de kWh i al voltant de 135.000 € per any, és a dir, s'estalviarà un 77% en la factura de la llum, i les emissions en C02 es reduiran en 505 tones.

Documents relacionats:

Cartell IDAE