Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/07/2024 17:00:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cultura
Tota la informació cultural de la ciutat

L'ermita de la Salut serà l'escenari principal del 23è Aplec de la Salut

03/06/2019
Lectures: 2907
L'ermita de la Salut serà l'escenari principal del 23è Aplec de la Salut

El dilluns 10 de juny Sant Feliu celebra el tradicional Aplec de la Salut, acte organitzat per l'Associació Calaix de Sastre que inclou actuacions de les colles i corals de la ciutat.

El toc de sortida serà a les 9 h, amb el repic de campanes a càrrec de la Colla de Campaners de la Seu de Sant Llorenç. Després de la pregària a la Catedral, la Mare de Déu de la Salut sortirà des de la plaça de la Vila cap a la seva ermita, acompanyada pels trabucaires de Sant Llorenç.

Un cop arribats a La Salut, a les 10.30 h hi haurà la hissada de la bandera catalana a la plaça de l'Ermita. A continuació es llegirà el pregó, a càrrec de Lluís Monfort. Tot seguit, les colles i corals de Sant Feliu faran les seves tradicionals actuacions. En aquesta edició participen els gegants de l'ACF, els timbalers Els Tronats, la Fada Natura i el gegant Tonet, els Castellers de Sant Feliu, el Cor de l'Ateneu, l'Esbart Sant Feliu i el Cor de la Unió Coral.

A les 12 h, se celebrarà la missa solemne, cantada pel Cor Parroquial, i, a les 13 h, l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica farà el tradicional Ball de la soca. Posteriorment, a l'esplanada de baix hi haurà ballada de sardanes amb la música de la Cobla Contemporània. Finalment, a les 16 h, tindrà lloc la tradicional rifa del xai i l'entrada de la Mare de Déu de la Salut a l'ermita, acompanyada del Cant de la Salve Regina.

A l'interior de l'ermita, durant tota la jornada es podrà visitar l'exposició "Esbart Sant Feliu: 7 dècades dansant".

L'origen de la tradició de l'Aplec de la Salut es remunta als anys 20, quan s'organitzava l'Aplec de Santa Creu i era una festa comarcal que a Sant Feliu es va celebrar fins als anys 60.

 

Comparteix
Salta a la part superior