Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
29/03/2024 02:39:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

BIS'17: BonDiaMon, comunicació audiovisual de qualitat per a les ONG

19/01/2018
Lectures: 2019
BIS'17: BonDiaMon, comunicació audiovisual de qualitat per a les ONG

BonDiaMon és una iniciativa nascuda des de dins de l'ecosistema ONG de cooperació per ajudar les ONG que vulguin -la gran majoria molt petites- a ser visibles, a tenir visibilitat dins del panorama comunicatiu en què vivim, dominat per l'audiovisual i canalitzat a través de les denominades xarxes socials. La seva ideòloga i impulsora és Noemi Fuster, ha polit i millorat BonDiaMon gràcies al programa de prototipat de projectes d'innovació social BIS'17. Ens en fa cinc cèntims en aquesta entrevista i vídeo de presentació.

En què consisteix el teu projecte?

És una plataforma de generació de contingut audiovisual i gràfic per a entitats sense afany de lucre, continguts especialitzats en comunicació social en positiu.

A quin col·lectiu va destinat el teu projecte?

A petites entitats sense afany de lucre que no poden destinar recursos a la seva àrea de comunicació. I d'altra banda també a empreses compromeses que volen apadrinar a aquestes entitats.

Com va sorgir la idea del projecte que estàs prototipant?

Després de 9 anys al capdavant de la micro-ONG Africa Stop Malaria i pel fet d'estar en contacte directe amb altres petites ONG vaig veure que es repetia aquesta mancança en comunicació i això feia que no fossin visible. I això repercutia en el voluntariat i en les donacions.

Noemí Fuster, creadora de BonDiaMon

Quin impacte social té el teu projecte?

Impacte positiu sobre les entitats sense ànim de lucre que reben campanyes de comunicació d'alta qualitat, on poden explicar el seu projecte de manera personalitzada. Una sensibilització de la societat envers la cooperació.

Què et va impulsar a començar aquesta aventura en l'emprenedoria social?

Conèixer diferents ONG que compartien aquesta mancança en comunicació i això feia que veiessin compromesa la seva tasca social.

Què ha significat per a tu participar al programa BIS'17?

Que el meu projecte passés de ser una idea a ser quelcom tangible.

Quines habilitats socials i competències valores que has pogut millorar durant el programa?

El networking i acostumar-me a treballar amb deadlines, dates de finalització o d'entrega.

Quines són les pròximes passes per continuar fent caminar el teu projecte?

Crear la nostra cartera de clients i mantenir aquest esperit entusiasta.

Què significa comunicació en positiu?

A diferència d'altres mitjans  BonDiaMon no es centra només en explicar la realitat que cal canviar sinó que afegeix diferents propostes per a que l'espectador formi part de la solució.

Què us diferencia d'una empresa de comunicació convencional?

El fet de tenir sensibilitat i experiència a l'àmbit de la cooperació fa que BonDiaMon estableixi vincles amb les diferents entitats a les quals acompanya al llarg d'aquest procés de millora comunicativa. També les empreses es veuen beneficiades en rebre un tracte més humà, ja que les tractem com a empreses compromeses de debò. 

El programa BIS'17, Baix Innova Social, és una iniciativa de la XISC, la Xarxa d'Innovació Social i Col·laborativa del Baix Llobregat.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior