Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/06/2024 04:18:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Dos projectes de Sant Feliu premiats a la final del Technovation Challenge Catalunya 2019

05/06/2019
Lectures: 2669
Dos projectes de Sant Feliu premiats a la final del Technovation Challenge Catalunya 2019

 El matí del dissabte, la Universitat Pompeu Fabra s'omplia de la creativitat i les idees amb impacte social de les participants del Technovation Challenge Catalunya, un projecte d'Iridescent, promogut a Catalunya per l'associació Espiral, Educació i Tecnologia amb el suport del Consolat General dels EUA a Barcelona. Van ser 66 aplicacions mòbils i 255 noies les que van participar a l'esdeveniment final del programa i l'entrega de premis. Sant Feliu de Llobregat no hi podia faltar. Nenes i noies de la nostra ciutat han estat treballant en les seves aplicacions mòbils des del gener i esperant a que arribés aquest dia per presentar-les davant del jurat del Technovation Challenge. I l'esforç dels últims sis mesos de noies, mentores i mentors s'ha vist recompensat finalment, ja que els grups "We Can" i "BigTechnoRoses" de Sant Feliu han estat premiats a l'esdeveniment final del programa. El segon ha estat seleccionat per la semifinal internacional del Technovation Challenge i opta a un premi de 15.000 dòlars i una visita a Sillicon Valley.

Imatge amb fotografies del Technovation Challenge

L'acte arrencava amb el discurs de l'Esther Subias, ambaixadora a Catalunya del Technovation Challenge, que animava a les noies a participar en activitats d'àmbits científics i enderrocar estereotips de gènere en la tecnologia i la ciència, i la presència de Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern de la Generalitat de Catalunya, i de Joana Barbany, Directora General de la Societat Digital a la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, arribava el torn de que les noies presentessin les seves aplicacions i les seves idees per millorar el món davant dels jurats.

Després dels pitchs, tallers d'activitats tecnològiques, esmorzar i ballar una mica, totes les participants i organitzadors del Technovation Challenge es reunien a l'auditori de la Universitat Pompeu Fabra per celebrar l'entrega de premis. L'Esther Subias i l'Héctor Gardó, president d'Espiral, va ser els encarregats de dirigir la cerimònia Júnior i de lliurar els premis.

El passat mes de desembre, Sant Feliu Innova s'apuntava a desenvolupar el programa Technovation Challenge a la ciutat per tal de lluitar contra els estereotips de gènere, impulsar la detecció del talent femení i estimular a nenes i noies a introduir-se en la tecnologia i estudiar carreres científiques o d'enginyeria. El programa a Sant Feliu ha comptat amb la participació dels mentors i mentores Anna Ferraz, Laura Rivera, Belén Collado, Daniel Urbano, Anna Castilla i José María Hernández. Juntament amb la Gemma Antolí i l'Oriol Piqueres, han estat els encarregats d'organitzar les tasques dels grups participants i tutoritzar-los fins al final del projecte. Amb aquest suport, The Best SquadWe CanBig TechnoRoses han treballat setmana rere setmana a la Torre del Roser en les seves aplicacions, posant a prova les seves habilitats en disseny, creativitat, programació i marketing, i, sobretot, aprenent molt. Mentrestant, l'equip TicTacEM ha desenvolupat el seu projecte al centre d'estudis Escola Mestral amb el suport de l'equip de Sant Feliu Innova i el seu mentor Daniel Urbano. 

A continuació, us presentem als grups i als projectes participants de Sant Feliu de Llobregat.

  • BigTechnoRoses amb l'aplicació BeBrave!, que té com a objectiu ajudar a les persones afectades per l'assetjament escolar i donar-lis eines per afrontar-lo i trobar solucions.
  • WeCan!! ha estat treballant amb l'aplicació Time4You, dissenyada per ajudar als joves a augmentar la concentració, estalviar temps i desconnectar dels telèfons mòbils mentre realitzen feina de l'escola.
  • The Best Squad ens presenten Museye, una aplicació mòbil dirigida a persones amb dificultats de visibilitat aficionades a la música, que els hi permet facilitar la lectura de partitures.
  • TicTacEM han creat FindingPets, una aplicació per trobar mascotes perdudes a la ciutat de Sant Feliu.

Des de Sant Feliu Innova, volem agrair a participants, mentors i mentores el seu esforç i la seva implicació durant els últims mesos i la il·lusió que han posat en cadascun dels projectes. Seguim treballant per enderrocar estigmes i estereotips de gènere en la ciència i la tecnologia!

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades: 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior