Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/06/2024 18:23:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Premi al millor videojoc de l'IndieDevDay 2022 a "Manitas Kitchen" projecte incubat a FEM Power Up Sant Feliu.

07/11/2022
Lectures: 2956
Premi al millor videojoc de l'IndieDevDay 2022 a "Manitas Kitchen" projecte incubat a FEM Power Up Sant Feliu.

Els dies 29 i 30 d'Octubre va tenir lloc a les Cotxeres de Sants la celebració de la 5a edició de l'IndieDevDay 2022, la fira dedicada al videojoc independent més important a nivell nacional, on l'estudi Little Arrow Games amb el seu videojoc "Manitas Kitchen" es va alçar com a guanyador al millor projecte d'aquesta edició. 

El videojoc guardonat és un simulador de cuina amb molt d'humor que tracta sobre un tiranosaure rex que vol ser pizzer i amb les seves curtes manetes tot i que ho té molt complicat farà les mil i una per aconseguir el seu somni. El projecte "Manitas Kitchen" va nèixer de la incubadora i acceleradora amb perspectiva de gènere FEM Power Up Sant Feliu promoguda per l'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab" de Sant Feliu Innova juntament amb diferents actors locals i agents metropolitans i estatals que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora/incubadora, amb l'impuls de Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra) i l'organització i coordinació de l'associació Totes Som Futur i d'Alexandra Samper.

L'IndieDevDay s'ha convertit en els darrers anys en el punt de trobada de la indústria espanyola del videojoc. Un aparador de luxe pels estudis de desenvolupament independents que posen a disposició del públic les seves noves creacions, creen sinergies amb altres desenvolupadors i els posiciona i dóna més visibilitat facilitant així els contactes amb publishers i a possibles inversors. A més a més, l'edició d'enguany ha comptat amb el patrocini d'una de les editores de videojocs més influents del sector, la nord-americana Devolver Digital, fet que remarca la voluntat de l'esdeveniment d'atraure públic internacional i fer arribar el videojoc espanyol i català encara més lluny.

L'esdeveniment es va desenvolupar batent rècords del passat any amb 66 estudis de desenvolupament de videojocs assistents, 4.300 persones provant els 94 videojocs que s'oferien, entre ells els 3 projectes guanyadors de FEM Power Up Sant Feliu: "The Value of a Moment", "Manitas Kitchen" i "Dormantia". Aquests, també van gaudir d'un stand, cartelleria del seus videojocs, accessos a l'esdeveniment de Networking i al Meet

Paral·lelament es van celebrar unes 30 ponències i tallers que es portaven a terme al llarg del cap de setmana i que van ser retransmesses en streaming mitjançant la plataforma Twitch amb un seguiment de més de 1464 visualitzacions en directe. 

Alexandra Samper, directora del projecte FEM Power Up Sant Feliu, i Diana Moisés, membre de l'equip "The Value of a moment" guanyador de FEM Power Up Sant Feliu,  van participar com a ponents en la xerrada "¿Cómo gestionamos la perspectiva de género?". En aquesta van explicar què ha significat exactament introduir la perspectiva de gènere en el projecte d'incubació, en un videojoc i a l'ADN de l'equip.

En la seva intervenció, Alexandra Samper va exposar els resultats finals d'aquest projecte destacant que 3 dels 5 equips estan emprenent, 3 mentoritzades estan treballant, 3 empreses han mostrat interès en captar perfils, 38 mitjans han cobert el desenvolupament del programa i les mentores participants estan entre les 20 dones més influents en el sector a nivell nacional. En la seva intervenció, Diana Moisés va comentar la seva experiència desenvolupant el seu projecte emprenedor amb perspectiva de gènere i va explicar com van aplicar elements de Sant Feliu de Llobregat dins el seu videojoc (Enriqueta Martí com una figura femenina santfeliuenca denostada per la societat, paisatges i edificis de Sant Feliu que s'observen per les finestres del joc, etc.).

Al final de la jornada les participants van voler agrair a l'Ajuntament de Sant Feliu el seu suport al programa FEM Power Up Sant Feliu i als projectes que han nascut d'ell ja que amb aquests s'ha aconseguit visibilitzar perfils i identitats de gènere diverses dins de la indústria del videojoc a nivell nacional. També van valorar molt positivament l'experiència ja que han rebut les opinions dels jugadors que han provat els seus videojocs, els ha permès que 3 publishers s'hagin interessat pels seus projectes, han fet contactes amb un fons d'inversió per a equips de desenvolupament formats per dones amb el que poden sorgir futures col·laboracions i sobretot s'han carregat d'energia i ganes per continuar desenvolupant els seus projectes.

'Aquest fragment del vídeo s'ha extret de l'original'.

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior