Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/02/2024 07:19:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

2008-2010: Sant Feliu Ciutat Digital

El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya ha resolt atorgar una subvenció de més de 4 milions d'euros per al finançament de 10 projectes del programa Ciutats Digitals per al període 2008-2010.

Un dels únics 10 ens subvencionats, d'entre la cinquantena de sol·licituds presentades, ha estat l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

Ciutats Digitals és un programa de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI)  que vol incorporar la ciutadania, les empreses i les administracions públiques a la societat de la informació des de l'àmbit local.

La finalitat d'aquesta iniciativa és promoure la transformació de la ciutat cap a la Ciutat del coneixement, un nou model de ciutat que permet desenvolupar persones i organitzacions amb un conjunt de propostes i projectes dinamitzats per les entitats públiques receptores amb la implicació dels agents que actuen al territori.

Web del programa ciutats Digitals

Ciutat digital 2008-2010

La tria del projecte de Sant Feliu s'ha basat en la seva detecció de les necessitats socials i empresarials del territori en matèria de noves tecnologies, l'excel·lència en l'apropiació comunitària i el desenvolupament dels continguts digitals, la promoció de l'adquisició del coneixement i la divulgació dels avantatges de l'ús de les TIC per a empreses, institucions, entitats i ciutadans que es realitza als espais de noves tecnologies municipals així com el coneixement de l'entorn social i empresarial i l'expertesa en l'ús de les tecnologies de la informació que ha possibilitat que els Punts TIC locals siguin punts de referència en el desenvolupament de la societat del coneixement.

El projecte recolzat des de la STSI explicitava Sant Feliu de Llobregat i la seva corporació com una institució impulsora de la innovació per als diferents àmbits de transformació de la ciutat i generadora de bones pràctiques per a d'altres agents territorials supralocals. Des de la Secretaria es va considerar que Sant Feliu es visualitza com a una ciutat que pot servir d'exemple i aproximació a d'altres realitats locals ja que són diverses les seves actuacions d'aportació d'actius informacionals i de transferència de coneixement, essent diverses de les pràctiques i experiències que ha desenvolupat en el camp de la modernització i la inclusió digital aplicades i adaptades a diversos entorns locals.

Amb aquesta concessió Sant Feliu de Llobregat consolidauna nova marca de ciutat que aposta per la innovació, la creativitat i la tecnologia. esdevenint així un territori del coneixement on el coneixement és el millor vector del desenvolupament socioeconòmic i s'incorporen accions orientades a la divulgació de les TIC i la investigació sobre la innovació socioeconòmica que comporten, la creació i digitalització de continguts i la generació de continguts per a l'oci i a la cultura.

Sant Feliu Ciutat Digital és una actuació des d'un prisma local de generació de coneixement i innovació que integra el món social, econòmic i universitari.

L'entrada a la Societat del Coneixement i la progressiva implantació de les noves tecnologies a la vida diària comporten l'adaptació del teixit econòmic i social de les ciutats a la nova realitat

El projecte de dinamització TIC de l'Ajuntament de Sant Feliu s'executarà entre el 2009 i el 2010 i es basarà en diverses accions destinades a la ciutadania i teixit social, a les microempreses, petit comerç i pimes així com al territori amb els següents objectius:

- Desenvolupar serveis digitals dirigits a ciutadans i empreses de l'entorn local.

- Crear o potenciar referents territorials en la difusió i formació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

- Impulsar la generació d'espais on es localitzin i impulsin iniciatives empresarials base TIC o amb un alt valor afegit tecnològic.

Entre aquestes accions destaca la consolidació d'una xarxa local de Punts TIC on es coordinaran tots els serveis de difusió i dinamització en noves tecnologies per a la ciutadania així com els projectes d'innovació empresarial i d'emprenedoria de base TIC.

Amb l'objectiu de promoure aquesta transformació, s'està desplegant un conjunt de propostes i projectes dinamitzats i coordinats des dels 3 supernodes municipals d’innovació: el Punt TIC del Palau Falguera, el Centre de Promoció Econòmica Can Maginàs i el Triangle del Coneixement de la Torre dels Rosers conformat per la Universitat Oberta de Catalunya, el projecte municipal d’inclusió digital “Sant Feliu On Line” i la Biblioteca Montserrat Roig.

Les altres 10 corporacions locals beneficiàries d'aquesta subvenció són el Consells Comarcals de la Conca de Barberà, Pallars Jussà, Garrigues i Ribera d'Ebre, el Consorci de Vivers d'Empreses Territorials de la Demarcació de Girona, la Fundació Televall de Ribes de Freser, l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, i els ajuntaments de Granollers, Manlleu i Sant Feliu de Llobregat.

Les corporacions locals beneficiàries han de realitzar estudis estadístics i qualitatius sobre l'impacte de les actuacions fixades en els diferents projectes.

El programa Ciutats Digitals s'emmarca dins de les accions del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya per promoure l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a tot el territori. A més, té com a objectiu que les entitats locals esdevinguin referents i prescriptores de les TIC al territori, tant per a la ciutadania com per a les empreses i els agents econòmics i socials.

Diagnosis

Arxiu PDF  Diagnosi inicial (setembre 2009)

Salta a la part superior