Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2020 05:23:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

19/07/2019
Lectures: 1035
Més de 200 persones ateses a 'Treball als Barris' durant el primer semestre de 2019

Persones formadores i participants es van donar cita el 18 de juliol al Centre Cívic Les Tovalloles per celebrar el tancament del primer semestre del programa de dispositius de Treball als Barris de 2019 abans de les vacances d'estiu.

Durant aquests sis mesos, s'han atès més de 200 persones, de les quals 52 s'han format en les especialitats de dependent/a de peixateria, agent polivalent de magatzem, ofimàtica bàsica, i neteja industrial i viària. En el marc d'aquestes formacions s'han desenvolupat més de 800 accions, entre les quals destaquen més de 460 tutories individuals i grupals, a més de les entrevistes de selecció, i tallers i monogràfics.

Fruit d'aquestes accions, sumades a la implicació i motivació de les persones participants al programa, la taxa d'inserció laboral de l'alumnat als cursos ha estat del 40,5%. L'adquisició de les competències de cada especialitat -així com la identificació de competències transversals de cada participant (autoconeixement, capacitat d'aprenentatge, treball en equip, comunicació, responsabilitat, adaptació, etc.)-, han estat fonamentals en l'èxit dels processos d'inserció.

Un total de 17 empreses han acollit alumnat de tres dels cursos per a la realització de pràctiques formatives. Principalment hi han col·laborat empreses de Sant Feliu i de municipis propers, com ara Netexpres, Nofer, Peixateria Loli, Pemaga, Iberital, Arcotecnhologies, Medieuro SL, Marta Majó SL.


Programa Treball als Barris

Treball als barris és un programa impulsat pel Departament de Treball mitjançant el Servei d'Ocupació de Catalunya que es va posar en marxa l'any 2007 en el marc de la Llei de barris que desenvolupa el Govern de la Generalitat, a través del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

A San Feliu de Llobregat, el Projecte d'Intervenció Integral dels barris de Can Calders i La Salut articula, des de 2008, un seguit d'accions complementàries a la Llei de Barris en la forma de plans d'ocupació, implementació de mesures per a l'acompanyament a la inserció als barris o tallers d'ocupació, formació i millora de la qualificació de la població resident, així com dinamització i millora del teixit associatiu i empresarial del barri, entre d'altres.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar