Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/09/2020 15:55:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

05/05/2020
Lectures: 196
Subsidi extraordinari per a persones treballadores de la llar

A partir del 5 de maig es pot sol·licitar aquest subsidi extraordinari adreçat a persones treballadores de la llar que hagin vist aturada la seva activitat a causa de l'estat d'alarma per la Covid-19. Fins ara, no podien sol·licitar cap prestació per desocupació.

Qui pot sol·licitar-lo?

Podran sol·licitar la prestació les persones treballadores de la llar que estiguessin donades d'alta a la Seguretat Social abans de la declaració de l'estat d'alarma, el 14 de març, i que després d'aquesta data hagin deixat temporalment de prestar serveis, totalment o parcialment, a causa de la pandèmia, o hagin estat acomiadades.

Quina és la quantia?

L'ajuda és del 70% de la base reguladora de la persona afectada -tenint en compte el mes anterior-, i el seu cobrament és compatible amb el manteniment de l'activitat si l'empleada conserva la seva feina en un altra llar, sempre que no superi el salari mínim interprofessional (de 950 euros al mes). L'ajut serà proporcional a el percentatge de reducció de jornada sofert.

Quina és la documentació que cal presentar?

En el moment de demanar la prestació caldrà adjuntar a la sol·licitud una declaració responsable signada per l'ocupador que reflecteixi la suspensió de l'ocupació -o diverses declaracions si hi ha més d'un. Si la relació laboral s'ha extingit caldrà lliurar també la carta d'acomiadament o la documentació que acrediti la baixa en la Seguretat Social. En el cas que la persona beneficiària segueixi mantenint alguna relació laboral, haurà de fer constar les retribucions netes que rep a través d'una declaració responsable subscrita per l'empresari.

Font i formularis de sol·licitud: Pàgina web del SEPE

Si teniu dubtes o consultes sobre aquestes mesures, podeu contactar-nos al correu electrònic oise@santfeliu.cat

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar