Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/11/2020 10:05:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

22/10/2020
Lectures: 184
Mesures econòmiques per als sectors més afectats per les noves restriccions

S'han publicat les noves mesures aprovades pel govern de la Generalitat amb l'objectiu de pal·liar els efectes de les noves restriccions adoptades la setmana passada a causa de l'augment de contagis per coronavirus.

Subvenció per a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d'estètica i bellesa

 

Amb una dotació inicial de 40 milions d'euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L'import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. Per tal de garantir la màxima agilitat en l'accés als ajuts, el Govern ha establert un calendari que en simplifica la tramitació.

Així, l'acord preveu un termini de quinze dies perquè els establiments afectats traslladin de forma telemàtica les sol·licituds de subvencions.En aquest sentit, l'acord insta els òrgans competents en la tramitació a adoptar les mesures necessàries per tal d'assegurar que els procediments de sol·licitud, concessió i pagament del ajut es facin amb la major celeritat.

En l'enllaç següent podeu trobar tota la informació publicada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), organisme responsable del procediment: Subvencions per als sectors de restauració i d'estètica i bellesa

Atenció: El termini s'obre el 23 d'octubre per quinze dies naturals o fins a exhaurir els fons. 

Préstecs de 15.000 euros a través d'Avalis de Catalunya i l'Institut Català de Finances

 

L'objectiu d'aquesta mesura és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç. Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir del 21 d'octubre a través del web d'Avalis de Catalunya.

La finalitat de la línia és facilitar la reobertura dels negocis tan aviat sigui possible. Els préstecs són de 15.000 euros de quantitat fixa per retornar en cinc anys, amb el primer any de carència i amb un tipus d'interès variable (EURIBOR a dotze mesos +1,85%).

Això suposa, considerant les condicions actuals de l'EURIBOR, uns costos mensuals aproximats el primer any de 24 euros i una quota de retorn a partir del segon any de 340 euros.

Aquests préstecs s'adrecen a les micropimes i persones treballadores autònomes de Catalunya afectades econòmicament pel tancament temporal decretat pel Govern de la Generalitat el 15 d'octubre d'enguany, preferentment els sectors de la restauració i comerç, amb especial atenció a les dones treballadores autònomes i empresàries.

Més informació i sol·licituds al web d'Avalis.

Decret llei per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials

 

Aquest decret regula el fet que els arrendataris de locals comercials tancats o amb l'ús limitat per les mesures contra la COVID-19 puguin renegociar el preu dels lloguers. Amb les restriccions en vigor, aquesta mesura afecta bars, restaurants, gimnasos, centres d'estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques.

Si l'acord entre les parts és impossible, la nova norma fixa que l'import del lloguer dels negocis tancats quedarà automàticament rebaixat al 50%, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar. En el cas de funcionament parcial, si no hi ha acord, la rebaixa serà del 50% de la part desaprofitada. En aquest sentit, les restriccions actuals afecten a establiments on es regula l'aforament així com els que veuen afectats els seus horaris d'apertura, com ara comerços, botigues de 24 hores, hotels i teatres.

Als efectes d'aquesta norma, la venda de producte per endur i l'enviament a domicili no es tenen en compte (excepte en establiments que es dediquen exclusivament a aquesta activitat). Per exemple, si aquest és l'únic servei que pot oferir un restaurant, el decret llei considera que el negoci està tancat i que la reducció de la quota del lloguer ha de ser igualment del 50%.

Per a més informació, llegiu el Decret 34/2020, de 20 d'octubre, complet.

Trobareu tota la informació relativa als ajuts i altres mesures adreçades a empreses, pimes i persones treballadores autònomes a l'apartat dedicat al Coronavirus d'aquest mateix web.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar