Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2021 05:02:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

22/12/2020
Lectures: 180
SOC-UBICAT: quarta edició del programa d'acompanyament i suport ocupacional al Servei Local d'Ocupació

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat continuarà al 2021 amb una nova edició del programa SOC-UBICAT, programa d'acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social propi de Catalunya.

Aquest programa va adreçat a les persones en situació d'atur, les persones inactives i les persones treballadores que es troben en una situació de precarietat laboral. En aquesta  edició els col·lectius prioritaris continuaran sent les persones en situació d'atur de llarga durada, persones en situació d'atur majors de 45 anys, persones amb discapacitat, amb baixa qualificació i risc d'exclusió social.

L'edició d'enguany ha consolidat el programa al Servei Local d'Ocupació. Atesa la situació sanitària, el programa s'ha adaptat per realitzar l'acompanyament en modalitats no presencials. Les persones participants han estat ateses per videoconferència, telefònicament i presencialment quan la situació ho ha permès.

Apart de la inserció laboral (un 30% dels participant han aconseguit una contractació), s'ha promogut la derivació a altres accions formatives: ESO, certificats de professionalitat i millora de les competències bàsiques i lingüístiques. També destaquen les accions grupals sobre les tècniques de recerca de feina i autoconeixement: Linkedin, elevator pitch, video currículum, intel·ligència emocional, balanç competencial... formacions que reforcen el treball de les tutories individualitzades. El taller de drets i deures laborals, del qual se n'ha fet dues edicions, s'ha actualitzat a la situació laboral generada per la Covid-19.

El treball conjunt amb serveis socials, serveis de salut i el treball amb xarxa amb altres entitats d'inserció sociolaboral amb col·lectius en risc d'exclusió social també ha estat molt destacable i profitós.

En la propera edició de l'any 2021, l'objectiu es continuar el treball realitzat en edicions anteriors: accions individuals en tutories amb el suport d'accions grupals pròpies del programa SOC-UBICAT (tallers d'Empoderament, Desenvolupament Competencial, Drets i Deures laborals...) i amb noves accions d'apropament a les empreses, activitats de participació ciutadana i de coneixement de recursos socials, formatius i laborals del municipi.

Inscripció

Les persones interessades que reuneixin els requisits poden adreçar-se al Centre de Promoció Econòmica Can Maginàs per demanar cita prèvia en horari d'atenció al públic: matins de dilluns a divendres de 8.30 a 13 h o per telèfon al 93 685 07 83.

"Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/143/2018, de 3 d'agost". 

Logotips del programa SOC-Ubicat: Generalitat de Catalunya, SOC i SEPE

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior