Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2021 02:12:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

20/01/2021
Lectures: 73
Es prorroguen els ERTO fins al mes de maig

El govern de l'estat, amb sindicats i patronal, han acordat que es mantinguin els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins al 31 de maig de 2021.

No hi ha canvis substancials, les empreses podran agilitzar seva tramitació i la pròrroga es farà automàticament. A més a més, es manté la clàusula que impedeix a les empreses acomiadar treballadors/ores durant els sis mesos següents a la finalització de l'ERTO. En cas d'incompliment, l'empresa haurà de tornar les cotitzacions corresponents al període de duració de l'expedient.

Els ERTO d'especial incidència s'amplien a tres noves activitats: càmpings i aparcaments de caravanes, lloguer de mitjans de navegació i activitats de manteniment físic. Deixen de formar-ne part la fabricació d'instruments d'òptica i fotografia, i la fabricació d'articles de joieria i articles semblants. 

Les persones treballadores afectades per ERTO seguiran tenint accés a la prestació, equivalent a un 70% de la base reguladora. Segons dades de la Seguretat Social, al mes de desembre hi havia 755.610 treballadors en aquesta situació. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior