Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/08/2022 12:24:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

La Rosa serà el nom de la moneda local de Sant Feliu

04/07/2022
Lectures: 615
La Rosa serà el nom de la moneda local de Sant Feliu

La moneda local es dirà la Rosa, nom escollit per la majoria de la ciutadania. Aquesta va ser la opció més votada en el procés participatiu que es va desenvolupar durant el passat mes d'abril, en què 217 persones van participar per triar entre tres propostes: la Santfe, el Dot i la Rosa. Va esdevenir guanyadora aquesta darrera opció, que va comptar amb el recolzament de 90 vots, davant els 84 del Dot i els 43 que va obtenir la Santfe. Amb la nomenclatura ja decidida, durant els mesos de maig i juny s'ha treballat en el logotip definitiu de la moneda, en base a totes les idees sobre els seus atributs i característiques recollides en les sessions participatives.

La tria del nom forma part  del projecte que es va iniciar amb l'aprovació de la moneda local com una de les mesures del Pacte de Ciutat, i que s'ha treballat en diverses fases en els darrers mesos. Aquestes han inclòs des de tallers pràctics fins a sessions amb entitats i comerços, passant per l'habilitació d'un espai a la plataforma Decidim on es pot consultar tota la informació del procés participatiu, o el desplegament de punts informatius a la ciutat.

Es preveu que la Rosa es posi en marxa coincidint amb el llançament de la campanya comercial de les festes nadalenques de 2022.

El projecte de moneda local a Sant Feliu

Les monedes locals són un tipus de monedes complementàries a l'euro, que s'utilitzen com a mitjans de pagament o sistemes d'intercanvi, i permeten incentivar la circulació local dels diners, afavorint el comerç local i la cohesió social.

La moneda local que s'implantarà a la nostra ciutat serà una moneda digital, amb la mateixa paritat que l'euro (1 euro = 1 moneda local). Per utilitzar-la, caldrà descarregar-se al mòbil una aplicació, que permetrà fer el canvi d'euros a moneda local i realitzar pagaments de forma similar a com ho fem amb una targeta de crèdit, però amb el mòbil.

El projecte de moneda local sorgeix del Pacte de Ciutat aprovat per Ple el juliol de 2020 i té l'objectiu, en aquesta primera fase, de reactivar econòmicament el teixit comercial de Sant Feliu, incrementant la circulació de diners al comerç del municipi, fomentant alhora la seva digitalització, contribuint a la sostenibilitat, la responsabilitat social i la implicació i interrelació de la ciutadania i del teixit econòmic i social.

L'Ajuntament ha aconseguit cofinançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (fons NextGenerationEU) per a la posada en marxa de la moneda local.

Finançat per la Unió Europea: NextGenerationEU Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior