Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2020 13:09:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Via pública: incidències i obres

04/11/2019
Lectures: 2104
Les obres del soterrament de les vies, punt de partida per a un nou model de mobilitat a Sant Feliu

Amb la recent adjudicació de les obres del soterrament, Sant Feliu emprèn un nou model de ciutat més sostenible i amable amb les persones. És per això que durant els propers mesos es duran a terme un seguit d'actuacions a la via pública centrades en reduir l'impacte de les obres d'Adif i alhora potenciar la pacificació del trànsit al nucli urbà.

Les obres de soterrament aniran acompanyades d'afectacions sobre la mobilitat i, de forma més accentuada, a l'entorn proper a les obres. En aquest sentit l'aparcament de vehicles en el centre de la ciutat es veurà afectat.

Per tal de minimitzar l'impacte d'aquestes afectacions, durant les properes setmanes i mesos es desenvoluparan adequacions en la via pública, que incidiran sobre tots els modes de transport (xarxes de vianants i bicicletes, transport públic, vialitat i vehicle privat i aparcament, etc.). En la primera fase de les obres de soterrament, les mesures aniran enfocades a adequar la vialitat als reptes que implicarà aquest nou escenari. Per un costat garantint la mobilitat rodada, facilitant la sortida àgil del municipi i descongestionant els que poden esdevenir els punts més sobrecarregats. Per l'altre costat, promovent una mobilitat sostenible ja sigui a peu com en bicicleta. També s'habilitaran nous aparcaments de vehicles en altres punts de la ciutat com a alternativa a la pèrdua de places provocada per les obres.

Sant Feliu és una ciutat cohesionada on les distàncies de desplaçament a peu o en bicicleta són assumibles. En aquest sentit i per tal de potenciar la mobilitat a peu per dins del municipi l'Ajuntament ha elaborat un plànol Metrominut com una eina per la ciutadania.

Actuacions en la vía pública

Des d'una estratègia global a escala de ciutat, s'està treballant en diferents actuacions a desenvolupar durant els propers mesos. La primera d'aquestes iniciatives és la que fa referència al carrer d'Armenteres, en el tram comprès entre els carrers d'Anselm Clavé i de l'Avinguda del Sol. L'actuació té com a objectiu donar coherència al carrer d'Armenteres en tota la seva extensió, convertint-se en un eix viari de sortida de la ciutat. Amb la implantació d'un nou carril bici bidireccional es donarà resposta a la creixent necessitat de mobilitat no motoritzada detectada a la ciutat i potenciarà la connexió en bicicleta o patinet amb Sant Joan Despí.

Aquesta actuació al carrer d'Armenteres també permetrà crear un nou estacionament en cordó, que suposarà un increment de l'oferta lliure d'estacionament en calçada de l'ordre de 30-40 places que se sumaran a les recentment executades al carrer del Pla (unes 60 noves places), en la línia de promoure i habilitar estacionaments, que compensin les places afectades amb l'inici de les obres de soterrament.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar