Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/12/2019 12:08:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Edats del bronze i del ferro (1800-600 aC)

Vas campaniforme aparegut a la Riba, prop de la masia de ca n'Oliveres, a Sant Just

La metal·lúrgica del bronze (coure amb estany o altres minerals) desplaçà la pedra en la fabricació d'utillatge i quan aquesta es perfeccionà, es produïren eines de ferro més dures.

Van continuar els assentaments en coves i els enterraments col·lectius a l'interior d'aquestes o en megàlits. Entorn del 1100 aC es van consolidar els habitatges al pla, com a resultat d'una agricultura basada en els cereals i una pesca profitosa al Llobregat i al seu estuari. Es van estendre les inhumacions en camps d'urnes, on els morts eren incinerats i les cendres dipositades en gerres enterrades en fosses individuals.

Al final del període es produí un canvi cap a formes de vida estables, i una forta territorialització de l'espai, novetats degudes, en part, a les penetracions dels pobles indoeuropeus.

A l'entorn de Sant Feliu tenim alguns jaciments arqueològics que il·lustren aquest moment. És el cas de can Cortès (Sant Just). En el bronze final, malgrat la presència d'assentaments agrícoles a la plana, la cova de l'Or de Santa Creu d'Olorda segueix donant testimoni de la presència humana.