Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

22/06/2018 09:40:04

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

La nova carretera Reial de l'any 1769 vertebra un nou eix a la població 

Els canvis del segle XVIII

Després de la Guerra de Successió, l'autorització del comerç amb Amèrica des d'alguns ports catalans provocà una expansió de les vinyes, dedicades a la producció d'aiguardent, en terres que havien estat ermes o plantades d'oliveres, la qual cosa provocà canvis en el paisatge. Un millor aprofitament dels recursos hidràulics, noves mines d'aigua i nous recs van omplir els camps i jardins privats d'arbres fruiters que compartien l'espai amb el conreu del blat i l'ordi. La millora dels conreus va ser possible també gràcies a la introducció de noves tècniques de rotació.

Carretera Reial l'any 1769.

La modificació més important per a la connectivitat del territori fou l'inici, durant el regnat de Carles III, l'any 1763, de la construcció de la nova carretera que unia Barcelona amb Vilafranca, un eix que va marcar l'evolució futura del nucli urbà de Sant Feliu.

Amb la construcció de la nova carretera apareix el pont de Molins de Rei, que desplaça les antigues barques.

Durant aquest segle es produí un increment demogràfic. La població, que oscil·lava fins llavors entorn dels 500 habitants, es va triplicar i Sant Feliu arribà a tenir 1.895 veïns i veïnes l'any 1787.

Link to ObjectExecute action