Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

22/05/2018 06:31:46

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

El carrer de Falguera, l'eix principal en el segle XVII. La primera trama urbana

Els canvis en l'orientació dels mercats i la millora en els camins van afavorir que les inversions de la burgesia barcelonina (mercaders i comerciants) es dirigissin cap a l'agricultura i que invertissin els seus capitals en la compra de finques a les rodalies de Barcelona i al pla del Llobregat.

Plànol del carrer Falguera i el camí ral.

L'existència del camí ral i la connexió amb l'altra banda del riu gràcies al pas d'una barca, van convertir Sant Feliu en lloc de pas des de l'interior cap a Barcelona. Així,  van arribar els Falguera, família de mercaders, que van adquirir dues cases al carrer Major d'aquell moment -prop d'on hi havia l'hostal-, les quals arribarien a convertir-se en una gran casa i un magnífic jardí.

Altres grans propietats canviaren de mans. La quadra de Palau -Can Nadal- passà a ser d'altres famílies nobles (Perapertusa, Pinos, etc.) i la finca de la torre Blanca, a cavall dels termes de Sant Just, Sant Joan i Sant Feliu, va ser adquirida per la família dels Dusai. L'actual masia de la Salut va deixar d'anomenar-se Mas Terrós per passar a tenir el nom de Can Grau de la Gleva.

Link to ObjectExecute action