Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global
Roserar de Dot i de Camprubí

El Roserar de Dot i de Camprubíva néixer l'any 1997 amb motiu de la celebració del quarantè aniversari de l'Exposició Nacional de Roses, quan es van elaborar un conjunt de propostes entre les quals hi havia la creació d'un espai a la ciutat dedicat a la rosa. El Roserar de Dot i de Camprubí va adoptar aquest nom en homenatge a les principals famílies roseristes relacionades amb Sant Feliu. Ubicat al barri de Les Grases, el Roserar és un parc temàtic de la rosa de 1.7 hectàrees d’extensió que acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses.

Un parc sostenible

A partir de 1998, tres escoles taller van treballar en la realització del Roserar i des d'un primer moment es va apostar per un parc sostenible i d'aprofitament de materials per a la seva construcció, així com d'aprofitament d'aigües pluvials i dels sobrants dels regs.

Al març de 2015 s’inaugurà el mòdul de serveis del roserar, aquest edifici serveix per donar suport a les activitats que es realitzen al parc, relacionades amb el món de les roses, però també amb aspectes més generals de la jardineria i la botànica.

L’edifici d’uns 130m2, consta d’un espai dedicat al bar i una aula, a més dels serveis.

Les col·leccions

Al parc hi podem trobar diverses col·leccions de roses i a partir d'aquestes col·leccions es mostra la morfologia de les roses, els seus colors, mides i olors, així com l'ampli ventall de característiques, qualitats i propietats que ofereix el món de la rosa.

També es vol mostrar la feina dels roseristes del país, com Camprubí, Munné, Bofill, Pahissa i Ferrer, que van ajudar a avançar en la creació de noves varietats, i sobretot de Pere Dot, el roserista més universal de tots.

Una altra col·lecció són les roses que van servir a tots aquests obtentors per fer el seu treball de recerca de noves obtencions, rosers botànics provinents d'arreu del món, o rosers antics. La recuperació de les varietats de tots ells, fins avui desaparegudes de la nostra geografia, moltes d'elles escampades arreu del món, fan d'aquest un projecte viu, en recerca constant per a la incorporació de nous exemplars per completar i millorar les col·leccions existents dels diversos obtentors.

Els parc es distribueix en tres grans plataformes. A la primera hi trobem una plaça i un petit edifici de serveis, i les altres dues són les que formen l'espai de les col·leccions de roses.

Imatges del parc, feu clic sobre la imatge per ampliar-la:

Obre la imatge en una nova finestra del navegador Obre la imatge en una nova finestra del navegador Obre la imatge en una nova finestra del navegador Obre la imatge en una nova finestra del navegador Obre la imatge en una nova finestra del navegador