Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

20/07/2018 12:39:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

18/04/2012
Lectures: 5356
El soterrament, al Parlament i al Congrés dels Diputats

La Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya va aprovar el dimecres, 18 d'abril, una resolució presentada per representants polítics d'ICV-EUiA, CiU, PSC, PP i ERC per reclamar la licitació del soterrament de les vies del tren a Sant Feliu. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de totes les forces polítiques, inclosa Ciutadans, i l'abstenció del PP exclusivament en un dels punts del text. A la compareixença hi van assistir els portaveus dels grups municipals d'ICV-EUiA-ISF, CiU, PSC i PP, i un representant d'ERC.

En la proposta, el Parlament insta el Govern de la Generalitat a obrir d'immediat el procés de negociació per resoldre la signatura del conveni amb l'Ajuntament de Sant Feliu que permetrà concretar el finançament de les obres de soterrament de la línia de tren.

D'altra banda, en la resolució aprovada també s'exigeix al Govern de l'Estat que estableixi els mecanismes pressupostaris necessaris i liciti les obres del soterrament abans de finalitzar l'any 2012, disposant per a la seva execució dels fons previstos per la disposició addicional tercera de l'Estatut. Precisament, el PP s'ha abstingut en aquest apartat.

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha manifestat la seva satisfacció per la resolució aprovada i ha destacat la importància del compromís de tots els grups parlamentaris en el soterrament de les vies del tren.

D'altra banda, avui dijous, 19 d'abril, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sant Feliu ha acordat presentar una esmena conjunta als pressupostos generals de l'Estat perquè s'inclogui el soterrament en els comptes de 2012 i es pugui avançar en la seva licitació.

L'alcalde ha assegurat que la pressió per aconseguir el soterrament, tant a nivell polític com social, tindrà continuïtat. De fet, l'Ajuntament ja va demanar el passat mes de febrer a la Generalitat la inclusió del soterrament en el marc del Pla de Rodalies 2011-2015 que el Ministeri de Foment ha de dur a terme per a la millora de la xarxa ferroviària metropolitana de la capital catalana.

El soterrament del tren és una reivindicació històrica a Sant Feliu des de 1980. El projecte constructiu ja està redactat i validat pel Ministeri de Foment.
 

ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action