Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2021 19:47:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Els alcaldes del Baix Llobregat reivindiquen la unitat territorial de la comarca

05/06/2013
Lectures: 2581
Els alcaldes del Baix Llobregat reivindiquen la unitat territorial de la comarca

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat ha signat aquest dimecres 5 de juny una declaració en defensa de la integritat territorial de la comarca. La declaració ha estat signada per la pràctica totalitat d'alcaldes i alcaldesses del territori, amb l'abstenció de Castelldefels. L'acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, a Sant Feliu. 

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha donat suport a la declaració i ha demanat que el Govern català tingui en compte la claredat i el posicionament unànime dels municipis del Baix Llobregat en la defensa de la continuïtat del Consell Comarcal. 

Les màximes autoritats del món local han reclamat que amb el manteniment de la integritat territorial es defineixin també els mecanismes idonis que la garanteixin i n'assegurin una governança i gestió eficaces. A més, han reivindicat que la reforma dels governs locals de Catalunya es faci des del consens i amb la participació del món local. 

Els alcaldes rebutgen que existeixi una duplicitat de competències i argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació. Demanen la garantia absoluta de la prestació dels serveis d'atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat, els serveis d'informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

Els alcaldes proposen la creació d'una comissió formada per membres del Consell Comarcal, alcaldes, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, de la Generalitat i de la Diputació per tal d'establir el futur de la comarca i el seu ordre de govern "des del consens i amb la participació real del món local". Reclamen que ara que el procés està en la fase de negociació és indispensable que s'escolti a totes les parts, sobretot a la comarca i amb especial atenció als petits municipis, també afectats per les reformes previstes.

A través de la declaració, el Consell Comarcal també ha demanat una reunió urgent amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per tractar els continguts del text.

 

Documents relacionats:
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior