Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

22/06/2018 03:31:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

13/01/2014
Lectures: 3372
Renfe instal·larà ascensors a l'estació de Sant Feliu i prolongarà les andanes

L'acció s'inclou en el Pla Especial d'Actuació de Rodalies 2013-2016 que preveu dur a terme diferents obres d'inversió moderada per millorar tant el conjunt de la infraestructura ferroviària com els edificis de la xarxa de Rodalies arreu de Catalunya. En el cas de l'actuació a Sant Feliu, que en el document de prioritats es reconeix com a una solució provisional, es preveu que aquest any es faci la redacció del projecte i que l'any 2015 s'executi l'obra. Aquestes millores són una demanda ciutadana que l'Ajuntament ha traslladat en les diferents reunions mantingudes tant amb ADIF com amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

El conjunt d'accions de millora previstes a la xarxa de Rodalies fins al 2016 no suposa en cap cas la supressió d'altres inversions a la xarxa ferroviària d'interès general. Així doncs, en el cas de Sant Feliu, la històrica reivindicació del soterrament de les vies de tren al seu pas per la ciutat continua sent un projecte prioritari pendent de concretar. L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, destaca el fet que "Estat i Generalitat coneixen que aquesta no és la solució definitiva a Sant Feliu ja que saben que passa per tenir l'estació soterrada en una línia soterrada però provisionalment no podíem estar exclosos d'aquestes actuacions puntuals de millora".

L'Ajuntament considera el soterrament imprescindible per a la seguretat dels milers de ciutadans i ciutadanes que travessen el pas a nivell cada dia. Alhora, també és una necessitat per als municipis del Baix Llobregat, Baix Penedès i Alt Penedès per on passa la línia R4 de Rodalies ja que sense el soterrament no és possible augmentar les freqüències de pas dels trens.

L'Ajuntament continuarà encapçalant la reivindicació del soterrament a la ciutat i exigint el compromís a l'Estat i a la Generalitat per tirar endavant el projecte. Entre les últimes accions dutes a terme destaca la presentació a l'octubre de 2013 per part de la Junta de Portaveus (ICV-EUiA-ISF, PSC, CiU i PP), amb el suport d'ERC, d'una moció al Congrés dels Diputats per incloure el soterrament en els Pressupostos Generals de l'Estat del 2014.
 

ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action