Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 08:43:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Jordi San José, investit nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat

10/06/2011
Lectures: 6617
Jordi San José, investit nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat

Jordi San José (ICV-EUiA-ISF) ha estat investit com a nou alcalde de Sant Feliu en el ple extraordinari de constitució i presa de possessió de la corporació municipal per al mandat 2011-2015 celebrat avui al migdia. San José ha estat elegit alcalde amb els vots a favor dels 7 regidors d'ICV-EUiA-ISF i els 4 de CiU, que formaran l'equip de govern. Els 6 regidors del PSC han votat la seva candidata, Lourdes Borrell, i els 4 del PP el seu candidat, Sergi Jiménez. Jordi San José assumeix l'alcaldia després dels resultats obtinguts en les eleccions municipals celebrades el passat 22 de maig, en què ICV-EUiA-ISF va resultar la llista més votada.

El nou equip de govern estarà constituït per ICV-EUiA-ISF i CiU, que sumen 11 regidors. Pel que fa a la distribució de responsabilitats, ICV-EUiA-ISF, a part de l'alcaldia, disposarà de la segona i quarta tinència d'alcaldia. Per la seva banda, la cap de llista de CiU, Rosa Maria Martí, ocuparà la primera tinència d'alcaldia i la formació convergent tindrà també la tercera tinència d'alcaldia.

L'Ajuntament s'estructurarà en quatre àrees, que seran presidides a parts iguals per ecosocialistes i convergents. Així, ICV-EUiA-ISF dirigirà Serveis Territorials i Promoció Econòmica, mentre que CiU presidirà les àrees de Serveis Generals i economia i Serveis Personals. Pel que fa a les regidories de les diferents àrees, ICV-EUiA-ISF gestionarà les de Planejament, Serveis municipals i via pública, Medi Ambient, Organització i RRHH, Promoció econòmica, Comerç, Educació, Cultura, Infància, Dones i polítiques d'igualtat, Joventut, Seguretat, Nova ciutadania, Solidaritat i cooperació i Participació. Les regidories de CiU seran Hisenda, Mobilitat, Noves tecnologies, Esports, Serveis Socials, Gent Gran, Salut i consum, Política lingüística i Persones amb discapacitat.

En el discurs d'investidura el nou alcalde ha destacat 'la voluntat de constituir un govern fort i estable, on prevalgui la confiança i el diàleg', així com 'la voluntat de mà estesa', tot garantint que buscaran un acord permanent amb tots els partits en els grans temes de ciutat. San José ha remarcat que les prioritats del nou equip de govern seran les polítiques socials, la creació d'ocupació i la reactivació econòmica per fer front als efectes de la crisi. Entre els principals objectius de govern també hi ha el d'incrementar la informació i la participació de la ciutadania en els assumptes col.lectius de la ciutat.

Trajectòria del nou alcalde de Sant Feliu de Llobregat

Jordi San José i Buenaventura va néixer a Sant Feliu el 10 de juliol de 1957. Està casat per segona vegada i té tres fills. Actualment és veí del barri de Falguera. San José va estudiar Químiques a la Universitat de Barcelona (1974-1979) i posteriorment va fer Empresarials a la UOC (1999-2004) en el camp de la gestió pública.

Des de les municipals de 1991 Jordi San José és regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds a l'Ajuntament de Sant Feliu, primer com a independent i, des de 1995, com a militant d'ICV. Entre 1991 i 2003 va ser regidor d'Educació, Urbanisme, Promoció Econòmica, Interior i Hisenda, en equips liderats per Francesc Baltasar i Àngel Merino. Des de 2003, quan Juan Antonio Vázquez va ser nomenat alcalde, va ser regidor a l'oposició. Des de desembre de 2007, és el portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA. Al juny de 2009, en un procés d'eleccions primàries, va ser escollit com a candidat de la coalició d'ICV i EUiA per a l'alcaldia de Sant Feliu.


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior