Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/10/2023 04:36:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La innovació de la indústria local, protagonista a la plaça de la Vila durant les Festes

10/05/2012
Lectures: 9621
La innovació de la indústria local, protagonista a la plaça de la Vila durant les Festes

La plaça de la Vila esdevé aquest cap de setmana l'escenari de l'Espai d'Innovació i indústria local, una zona de nova creació que l'Ajuntament ha creat en el marc de la 33a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. En l'espai es presenten els projectes més innovadors del teixit industrial i emprenedor de la ciutat per tal de donar-los a conèixer a la ciutadania. A més, es faran diverses activitats obertes al públic com ara demostracions tecnològiques, tallers i ponències. 

Algunes de les iniciatives empresarials que hi ha a l'Espai d'Innovació són: 

  • Ictineu Submarins presentarà el prototip de l'Ictineu 3, un submarí amb capacitat per baixar fins a 1.200 metres de profunditat i que en un futur pot esdevenir l'eina imprescindible per a qualsevol exploració i experiment científic que es realitzi sota el mar.  
  • Musa aircraft mostrarà el prototip d'una avioneta biplaça per a ús comercial. 
  • Sant Feliu INNOVA tindrà un estand on participaran emprened@rs i empreses locals, així com experts del món educatiu i social, amb una programació d'activitats dinamitzades per l'Associació Xarcont. Xarxa, Continguts i Territori, associació sense ànim de lucre que vol promoure la innovació i les TIC. Des de l'estand, l'Ajuntament farà difusió del concepte d'smart city, model de ciutat pel qual s'està apostant a Sant Feliu i que implica ser una ciutat digital i intel·ligent, sostenible i inclusiva. Així, es donaran a conèixer les actuacions municipals i privades que s'han dut a terme fins ara aprofitant les solucions tècniques i les possibilitats de les tecnologies, com ara l'espai virtual de La Nau, la ruta modernista amb àudioguies per Internet, wap i smartphones o la plataforma de comerç local a través de www.debotigues.com
  • També estarà present l'agència Innobaix, entitat que treballa per al desenvolupament de la innovació al Baix Llobregat creant xarxes de col·laboració entre empreses, agents socials, institucions i administracions.  
  • Es faran tallers exprés sobre xarxes socials, gestió de la innovació, demostracions de novetats tecnològiques i presentació d'experiències innovadores en el camp social (UOC-PLUGGED, PinkSlipParty).   
  • La plaça de la Vila serà també punt de trobada, visualització i demostració de l'emprenedoria empresarial i innovació social, on hi tindrà cabuda una variada programació de tallers, ponències i demostracions.  
  • Hi seran presents empreses locals que aposten per productes i serveis innovadors, els quals ofereixen arreu del món, com ara Almirall (recerca i investigació de productes farmacèutics), Dallant (innovació i creativitat en aromes alimentàries), Monty (bicibletes elèctriques), etc.  
  • Ruta interactiva geolocalitzada: Estarà disponible per a tothom una aplicació per a smartphone que permetrà conèixer les activitats del recinte de les Festes de Primavera mitjançant un joc. En cada punt geolocalitzat es realitzarà una pregunta que permetrà als participants entrar en el sorteig d'un regal. Aquesta aplicació és una prova pilot desenvolupada per l'empresa Cirkana. 
  • D'altra banda, a la plaça de la Vila també hi haurà el Bus de la Innovació d'ExpoCaixa on es podrà visitar l'exposició TecnoRevolució. Descobreix els avenços en tecnologies convergents.  

Al marge de l'Espai d'Innovació, la Fira Comercial i Industrial acull més d'un centenar de parades i estands de diferents sectors comercials que es distribuiran pels principals carrers del centre de la ciutat.  La Fira inclou també una zona de degustació i tast de productes alimentaris i vins i caves, que s'ubicarà a l'aparcament del davant del Casal Municipal de la Gent Gran.

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior