Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/11/2021 18:41:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El web de l'Ajuntament, reconegut amb el Segell Infoparticipa

07/03/2014
Lectures: 16379
El web de l'Ajuntament, reconegut amb el Segell Infoparticipa

El web de l'Ajuntament de Sant Feliu serà distingit amb el Segell Infoparticipa, un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que es basa en els resultats d'avaluar els webs dels ajuntaments catalans. De fet, el lliurament del segell tindrà lloc el 18 de març, en el marc d'un acte que es farà al Palau de Pedralbes de Barcelona on rebran el guardó un total de 48 ajuntaments de Catalunya. 

En el cas de Sant Feliu, el web municipal ha rebut la màxima puntuació per rebre el segell, és a dir, ha complert el 100% dels aspectes avaluats. Únicaments els webs dels ajuntaments de Sant Feliu, Esplugues de Llobregat i Sabadell han rebut la màxima qualificació. Al Mapa Infoparticipa estan publicats els resultats de les avaluacions dels webs de tots els ajuntaments catalans.

L'avaluació dels webs s'ha fet a partir de 41 preguntes formulades per indagar si s'ofereix informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. Per tal de rebre el Segell Infoparticipa, cal que els webs hagin rebut com a mínim una puntuació superior al 75% dels indicadors analitzats.

En l'anterior estudi de la UAB sobre transparència, realitzat a l'abril del 2012, Sant Feliu havia obtingut una puntuació del 68%. La millora de la qualificació s'ha produït arran de la voluntat de l'Ajuntament d'incrementar la transparència, una de les prioritats de l'equip de govern. En aquest sentit, en el web municipal s'han incorporat noves dades com ara les retribucions dels càrrecs electes, el catàleg de llocs de treball, els correus electrònics dels regidors i regidores, els acords i les actes dels plens municipals o informació sobre el pressupost municipal, entre altres.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB va fer una primera avaluació dels 947 webs corporatius dels ajuntaments catalans entre abril de 2012 i maig de 2013. L'anàlisi va posar de manifest que la informació de la majoria de pàgines era "molt insuficient i deficient". De fet, només 64 webs van obtenir un aprovat. Amb la segona onada d'avaluacions, iniciada a partir de maig de 2013, es va acordar impulsar la concessió del Segell Infoparticipa, com un al·licient perquè els ajuntaments incorporessin millores als seus webs. En aquest sentit, els resultats han millorat i la quantitat de webs que han aconseguit més del 50% d'indicadors positius s'ha més que doblat, passant de 64 a 129.  En qualsevol cas però l'anàlisi de les dades posa de manifest desequilibris importants segons el nombre d'habitants dels municipis i la distribució territorial. Així, a mesura que disminueix el nombre d'habitants augmenten els suspensos i les puntuacions més baixes.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior