Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 19:35:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Un alumne de Sant Feliu, a la Conferència "Tinguem cura del planeta" de Brussel·les

14/05/2015
Lectures: 3988
Un alumne de Sant Feliu, a la Conferència "Tinguem cura del planeta" de Brussel·les

Un alumne de Sant Feliu representarà l'Estat espanyol a la Conferència Europea de Joves "Tinguem Cura del Planeta" que es durà a terme del dimecres 20 al divendres 22 de maig a Brussel·les. Es tracta de Fernando Gastón, estudiant de segon d'ESO de l'escola Bon Salvador que formarà part de la delegació d'onze alumnes espanyols que participaran en la conferència. De fet, el Fernando i una noia d'un centre educatiu de Barcelona són els dos únics alumnes catalans que acudiran a l'esdeveniment on es debatrà sobre els problemes socioambientals al món. 

La conferència es pot seguir en línia a http://careplanet-europe.org

Els alumnes que participen en la conferència europea han estat triats pels joves que van participar en la conferència estatal celebrada a Barcelona el novembre passat. Precisament, en la trobada estatal van participar a més del Fernando Gastón dos alumnes més de Sant Feliu: Anna de Alonso, de l'institut Olorda, i Judith Saubi, del col·legi Verge de la Salut. 

A la conferència de Brussel·les hi assistiran joves de 14 països europeus que intercanviaran informació sobre les accions que han fet als seus centres educatius per contribuir a la millora del medi ambient. Alhora, els nois i noies participaran en tallers científics i de comunicació sobre el canvi climàtic. Les conclusions a les que arribin els assistents es faran arribar a la "Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic", la COP 21, que tindrà lloc a París a finals d'any i on s'aplegaran milers de delegats i observadors internacionals que tindran el repte d'assolir un acord global per limitar l'escalfament global a un nivell inferior als 2ºC.   

Sant Feliu, molt present en el projecte 

A Sant Feliu, les escoles Bon Salvador, Verge de la Salut i l'Institut Olorda són els tres centres de secundària que pertanyen a la xarxa d'escoles de l'Agenda 21 i que actualment participen en el programa "Tinguem Cura del Planeta". De fet, una altra alumna de la ciutat, Marta Cerdán, del col·legi Mare de Déu de la Mercè, també va representar l'Estat espanyol en la Conferència Internacional de Joves celebrada el 2010 a Brasília. 

La conferència Internacional "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global iniciat pel Govern brasiler que convida els joves d'entre 13 i 16 anys de tot el món a reflexionar i actuar per superar la crisi social i ambiental que pateix el planeta. A Europa es duen a terme diferents conferències regionals i estatals. 

Comparteix
Salta a la part superior