Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 07:47:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Resum del ple municipal d'abril

29/04/2016
Lectures: 1597
Resum del ple municipal d'abril

La sessió plenària d'abril, celebrada el dijous 28, va incloure 27 punts en l'ordre del dia. L'inici de la sessió va estar marcada pel record de dos fets luctuosos. D'una banda el ple va realitzar un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol a l'Equador. En finalitzar, l'alcalde va exposar una moció unitària de Junta de Portaveus per garantir el compromís institucional en l'eradicació de la violència masclista, amb referències a l'assassinat d'una veïna de Sant Feliu que es va produïr el passat 14 d'abril. La moció, que es va aprovar per unanimitat, contempla entre d'altres l'impuls i el reforç pressupostari a les mesures per eradicar aquest tipus de violència.

Aquesta votació va donar pas a la presentació d'un dels punts que va centrar l'atenció del ple: la moció d'aprovació del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2016-2019 i del Pla d'Inversions Municipal (PIM) 2016-2019. El PAM està estructurat en quatre eixos que es van presentar en sengles sessions a la ciutadania, el que va ser objecte de crítica d'alguns grups municipals pel que, consideraven, ha estat un procés poc participatiu. El PAM va ser aprovat finalment amb els vots a favor de l'equip de govern i Junts per Sant Feliu (JSF), l'abstenció del Partit Popular (PP), i els vots en contra de Veïns per Sant Feliu (VSF), Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El grup municipal de Ciutadans (C's) es va absentar d'aquesta votació. El Pla d'Inversions es va aprovar amb els mateixos sentits del vot, però aquest cop els regidors de C's sí van votar, i ho van fer en contra.

La següent moció versava sobre l'encàrrec a l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona d'elaborar el Pla Local d'Habitatge, que tots els grups municipals van votar a favor excepte VSF, que va votar en contra. També en l'àmbit de l'habitatge es van aprovar per unanimitat les bases per a la concessió de subvencions a persones propietàries d'immobles que els posin a disposició de la Borsa de lloguer social. Igualment per unanimitat es va aprovar la pròrroga del conveni amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya tant pel Programa com per la Borsa de Mediació de lloguer social. El ple va aprovar un altre conveni, en aquest cas amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, per desenvolupar la campanya de control de mosquits durant 2016, dotada amb 7.573,09 €. El punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups, i l'abstenció de JSF.

El grup municipal d'ERC va presentar la proposta de creació d'un carnet jove local per potenciar l'activitat cultural i econòmica a Sant Feliu, i d'obtenció gratuïta o simbòlica. El ple va aprovar la proposta amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte les abstencions de C's i CDC. A la sessió plenària també es van aprovar els preus públics tant de la piscina de l'Escorxador com de serveis educatius com escoles bressol o l'Escola Municipal de Música, que no varien respecte l'any passat. Aquests punts també van comptar amb l'ampli recolzament de tots els grups municipals que van votar a favor, llevat de VSF que es va abstenir en tots dos casos. En representació del grup municipal de JSF la presidenta de la plataforma Comitè 1r Desembre va presentar una moció contra l'estigma i discriminació per VIH/SIDA, que es va aprovar amb l'abstenció de VSF i el recolzament unànime de la resta de grups.

Pel que fa a la resta de mocions, ICV-EUiA, PSC, ERC i CDC van tornar a presentar en aquesta sessió la proposta de suport a la implantació d'una Xarxa de Transport Públic Unificada, retirada el ple anterior, i aprovada per tots els grups i el vot en contra de VSF. El grup municipal de PSC va presentar dues mocions que es van aprovar per unanimitat: una d'elles en relació a la gestió i irregularitats del Programa IMSERSO, i l'altra per la retirada de l'ordre de copagament confiscatori per a les persones amb discapacitats. Per la seva banda el grup municipal d'ICV-EuiA va presentar una moció en relació a la commemoració del 85è aniversari de la proclamació de la II República, aprovada amb els vots a favor d'ICV-EuiA, PSC (excepte el punt 3, que es va abstenir), ERC en el punt 3, C's i JSF, els vots en contra de PP i ERC en els punts 4 i 5, i les abstencions de CDC, VSF i ERC en els punts 1, 2 i 6.

El grup municipal de C's va portar a aprovació una moció de suport al 'Pacte antijihadista' que va polaritzar els vots dels diferents grups. El primer i tercer punt de la moció es van aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC, C's, PP i JSF, en contra d'ERC i CDC, i l'abstenció de VSF. El segon punt, que reconeixia el suport explícit, es va rebutjar amb els mateixos vots, canviant únicament el sentit del seu el grup d'ICV-EUiA, que ho va fer en contra.

Per la seva banda el grup municipal de CDC va presentar una moció de suport a la Declaració del Comitè per a l'acollida de les persones refugiades a Catalunya, aprovat amb l'abstenció de VSF i l'aprovació de la resta de grups. També per part de CDC, conjuntament amb el grup d'ERC, es va presentar una moció de rebuig a l'anul·lació del Tribunal Constitucional del decret català en matèria de pobresa energètica. Aquesta es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC, C's, CDC, PP (punts 4 i 5), VSF i JSF, els vots en contra de PP (punts 1 i 2) i C's (punt 2), i l'abstenció del PP en el punt 3. Per últim es van passar per urgència tres mocions del Consell Solidari, aprovades per unanimitat, i que contemplaven ajuts a Creu Roja i el Fons Català de Cooperació.

El ple va aprovar per unanimitat els criteris generals per a la concessió d'ajuts a persones i famílies. Aquests contemplen la cobertura en cas de risc d'excluisió social, situació d'emergència social, necessitats d'accés, manteniment i subministraments relacionats amb l'habitatge, d'alimentació, d'escolarització i d'altres necessitats bàsiques. En sessió plenària també es van aprovar la concessió de diverses subvencions a entitats d'àmbit cultural per a l'any 2016, que tots els grups municipals van aprovar per unanimitat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior