Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/08/2021 07:07:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Resum del ple de maig

27/05/2016
Lectures: 1271
Resum del ple de maig

La sessió plenària de maig, celebrada el dijous 25, va estar presidida per la primera tinenta d'alcalde Lídia Muñoz en qualitat d'alcaldessa accidental. La sessió, que incloïa 19 punts en l'ordre del dia, va començar amb la presentació d'una moció de suport al manifest "Ara Rodalies", en què els ajuntaments de Sant Feliu, Montcada i l'Hospitalet reclamen al Ministeri de Foment i a Adif que prioritzin l'execució d'aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que afecten els tres municipis. En paraules de l'alcaldessa accidental Lídia Muñoz "fins que no tinguem algun acord més enllà de l'actual, hem d'explicar que és una demanda que ha d'estar a l'agenda del Ministeri, de la Generalitat i per suposat a l'agenda política del nostre municipi". La iniciativa, que també contempla la creació d'un web en què centralitzar les adhesions al manifest, http://ararodalies.cat, va ser aprovada amb els vots a favor dels grups municipals a excepció de l'abstenció de Veïns per Sant Feliu.

Aquesta votació va donar pas a la moció de l'Associació de Veïns Roses de Llobregat sobre la negociació de l'IBI. En la moció, que va es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals i l'abstenció de Ciutadans, s'instava al govern a mantenir reunions per tal d'acordar el moment i la forma de recuperar el 9% d'increment de l'IBI de l'any 2014. En relació a la tramitació de les instàncies relacionades amb aquesta moció en particular el regidor d'Hisenda va informar que a data de 25 de maig estaven resoltes 180 de les 400 que es van presentar. Rañé va aprofitar per comentar l'estat dels documents registrats d'entrada a l'Ajuntament durant el primer trimestre de 2016, informant de "l'execució de les instàncies, de les 5.878 instàncies que han entrat en els tres primers mesos, resta només per contestar un 1,84 per cent, 87 instàncies".

La següent moció presentada pels grups de Junts per Sant Feliu i Convergència Democràtica versava sobre les molèsties causades als comerciants i veïns de la plaça Catalunya per jugar amb pilotes, aprovada per unanimitat i amb l'abstenció d'Esquerra Republicana en el primer punt, referent a l'ús de la pilota a l'espai públic. També en l'àmbit de la convivència ciutadana JSF i ERC van portar a aprovació del ple municipal una moció contra l'enaltiment dels delictes d'odi. En aquesta s'explicitava la percepció que des de fa uns mesos han crescut els actes on es fa referència a anar en contra d'altres ideologies, religions o orientacions. En el torn de votacions el regidor de Seguretat Ciutadana Manel Martínez va afirmar que "votem a favor d'aquests acords però no compartim el diagnòstic inicial que fa referència a l'increment de grups organitzats a Sant Feliu". Després d'introduir esmenes del grup de C's, que evitaven la descripció exhaustiva de tots els col·lectius afectats, el ple va aprovar la moció per unanimitat.

El grup d'ERC va presentar a la sessió una moció per a l'adopció a l'ajuntament del salari mínim de mil euros a proposta de la plataforma Anem a mil, aprovada amb les abstencions de C's i VSF. Seguint en l'àmbit social el grup municipal del PSC va portar a aprovació una moció sobre l'aprofitament d'excedents alimentaris, que el ple va ratificar de manera unànime.

Pel que fa a la resta de mocions, CDC va presentar una moció de rebuig a la gestió estatal dels fons provinents del 0,7% de l'IRPF destinats a programes de cooperació i voluntariat socials, aprovada amb els vots en contra de C's i PP, i l'aprovació de la resta de grups municipals. Per la seva banda el regidor Manuel Leiva va presentar al ple una moció de la Junta de portaveus, aprovada per unanimitat, de suport a la Declaració de Sant Sadurní d'Anoia pel desenvolupament sostenible i contra el canvi climàtic. Tot i no constar en l'ordre del dia, el ple va considerar la votació per la via d'urgència d'una moció d'adhesió al manifest del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGBTifòbia, i que va ser aprovada per tots els grups municipals.

Per últim el ple va aprovar per unanimitat la concessió de diverses subvencions, tant per concurs com de caràcter finalista, a diverses entitats del municipi.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior