Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 10:04:06

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Ple municipal d'octubre, una sessió de grans temes socials

28/10/2016
Lectures: 2717
Ple municipal d'octubre, una sessió de grans temes socials

L'aprovació del pressupost municipal del 2017 i de les ordenances fiscals d'impostos, taxes i preus públics per a l'any vinent, així com l'aprovació inicial del Pla de Rescat Social i del Pla Local d'Habitatge van ser els grans temes del ple municipal d'octubre, celebrat aquest dijous 27. Un ple de marcat caire econòmic i social, en el qual es van donar llum verda a elements essencials que determinaran l'acció de govern tant del proper exercici, com de la resta del mandat. L'ordre del dia va incloure un total de 22 punts, entre els quals cinc mocions.

El debat sobre les ordenances i els pressupostos va ser llarg i intens. En primer lloc, es van abordar les ordenances fiscals d'impostos, taxes i preus públics, les quals es van aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC i VSF; l'abstenció d'ERC, PP i JSF i el vot en contra de C's i CDC. 

Pel que fa al punt del pressupost, la plantilla i el catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament per a l'any 2017, es va aprovar amb els vots a favor d'ICV-EUiA i PSC; l'abstenció de VSF, PP i JSF i el vot en contra d'ERC, C's i CDC. 

El Pla de Rescat Social va ser també un altre dels punts de pes de la sessió plenària. L'objectiu d'aquest document, que és una de les prioritats de l'Equip de Govern per a aquest mandat, és ser l'eix vertebrador de les polítiques socials destinades als col·lectius de més risc. En aquest sentit, inclou un seguit d'actuacions per cobrir els drets fonamentals de les persones en situació de risc social, com el dret a l'alimentació, a l'habitatge, a l'educació, al treball i el dret a l'autonomia personal i a la salut. El Pla de Rescat Social es va aprovar inicialment amb els vots a favor de tots els grups polítics amb representació municipal, a excepció del PP, que es va abstenir.  

L'altre gran projecte de l'Equip de Govern que es va presentar al ple, el Pla Local d'Habitatge, també va ser debatut llargament en la sessió. Aquest Pla inclou tot un conjunt de polítiques socials i urbanístiques per facilitar el dret a l'habitatge de la ciutadania. De fet, neix amb la vocació de ser l'eix de les polítiques d'habitatge dels propers sis anys i servir de pilar per a futures actuacions. Finalment, el Pla es va aprovar inicialment amb el suport de tots els grups, a excepció de les abstencions de C's i PP. 

Mocions 

Quant a les mocions, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per l'AVV Falguera en nom de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) per eliminar de les hipoteques l'índex de referència de préstecs hipotecaris a més de tres anys (IRPH), el qual va ser declarat nul per la Unió Europea. Alhora, la moció també insta al Govern central a eliminar aquest índex. 

Una altra de les mocions del ple, va ser la presentada per Junts per Sant Feliu, en la qual es proposen diferents mesures per avançar en la laïcitat de l'Estat en l'àmbit municipal. El text es va aprovar amb els vots a favor de JSF, ICV-EUiA, PSC i ERC; l'abstenció de C's, VSF i ERC (malgrat estar a favor en diversos punts); i el vot en contra de CDC i PP.  

En la sessió també es van aprovar per unanimitat dues mocions per concedir ajudes d'emergència a la Creu Roja i a l'Associació Solidària i Logística per destinar-les a Haití, amb motiu de les destrosses ocasionades pel pas de l'huracà Mathew. 

Igualment, per unanimitat, es va aprovar una moció de suport als treballadors de les oficines liquidadores.

En el marc del ple d'octubre també es van concedir subvencions a diverses entitats dels àmbits de salut, educació, cultura i persones amb discapacitat corresponents a l'any 2016, les quals es van aprovar per unanimitat.

De forma unànime també es va aprovar inicialment una ordenança de transparència i administració electrònica.

D'altra banda, a l'inici del ple va prendre possessió del càrrec com a regidor de C's, Raúl Alba, amb motiu de la renúncia en l'anterior ple de Xavier Alegre.  

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior