Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/06/2023 10:04:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Fira Verda mostra els avenços de Sant Feliu per ser una ciutat més sostenible

11/05/2017
Lectures: 1409
La Fira Verda mostra els avenços de Sant Feliu per ser una ciutat més sostenible

En el marc de la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat se celebra per quart any consecutiu la Fira Verda, un espai per conscienciar la ciutadania sobre la importància de ser responsables i tenir cura del medi ambient, que enguany adquireix gran protagonisme en instal·lar-se a la plaça de la Vila. Serà un espai divulgatiu i informatiu, que s'amenitzarà amb tallers presencials durant tot el cap de setmana, adreçats tant a grans com a petits.

La Fira Verda planteja un recorregut per conèixer les principals accions en l'àmbit del medi ambient que s'han dut a terme a la ciutat, però també els projectes en els quals s'està treballant per tal de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible. Així, a la plaça es donaran a conèixer les polítiques municipals per fomentar la reducció de residus, les mesures posades en marxa per reutilitzar l'aigua (ja sigui per al rec de zones verdes o per a la neteja de l'espai públic, entre altres) i els beneficis de practicar correctament la recollida selectiva. A la Fira Verda també es farà difusió de l'agroecologia, un tipus d'agricultura que promou la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, i que defensa l'alimentació saludable a partir de productes que no han estat tractats amb pesticides ni fertilitzants químics, i que provenen de l'agricultura de quilòmetre 0. La riquesa que el Parc Agrari, el Parc de Collserola, o el riu Llobregat aporten a Sant Feliu, també seran temes que es tractaran en la fira. 

Els ciutadans també rebran informació sobre la campanya "Connecta't a l'estalvi energètic", impulsada fa uns mesos per tal d'informar la població sobre com reduir el consum d'energia, tant a nivell domèstic, com comercial o empresarial. En el marc de la Fira Verda també es donaran a conèixer les polítiques mediambientals contra el canvi climàtic de la ciutat, les quals s'abordaran en el Pla del Clima i l'Energia. En aquest sentit, s'incidirà en qüestions com el pla de renovació de l'enllumenat públic, la utilització d'energies renovables en equipaments o la incorporació de vehicles elèctrics en la flota municipal.   

Les accions impulsades pel centres educatius en el marc del programa Agenda 21 Escolar també tindran especial protagonisme a la plaça de la Vila.  

D'altra banda, des del divendres i fins diumenge es faran tallers on, per exemple, es podrà aprendre a fer compostatge casolà, descobrir com iniciar-se en l'horticultura urbana, o cuinar de manera sostenible amb un forn solar. A més, durant tots els dies, els més petits podran gaudir de la Jugateca ambiental. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior