Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/09/2020 08:41:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

24/05/2017
Lectures: 1636
Campanya de prevenció del càncer de pell amb motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia

Coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de pell, aquest dijous 25 de maig, des de les 11 h i fins a les 19 h, s'instal·larà una carpa informativa del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) a la plaça de Vila en el marc d'una campanya de prevenció i detecció precoç d'aquest tipus de malaltia. La campanya, sota el nom "Abans de deixar-t'hi la pell, consulta", és una iniciativa del COFB, en col·laboració amb l'Hospital Clínic, i amb el suport de l'Ajuntament, en què participen més de 300 farmàcies, entre les quals, diverses de Sant Feliu. L'objectiu de la iniciativa és informar, sensibilitzar i conscienciar la població de la importància de protegir-se del sol adequadament per tal de prevenir el càncer de pell, un dels càncers més freqüents a Espanya.

A la carpa hi haurà farmacèutics formadors que, a més faran un qüestionari de salut a totes les persones que passin per l'espai per conèixer i avaluar el risc que tenen de patir un càncer de pell. Alhora, també informaran la ciutadania sobre les mesures de prevenció que s'han de seguir per evitar en la mesura que sigui possible la malaltia.  

Al marge de la instal·lació de la carpa a la plaça de la Vila, la campanya seguirà vigent durant tres setmanes (fins al 13 de juny), en què els ciutadans i ciutadanes podran anar a les farmàcies participants en la iniciativa i demanar que els avaluïn els factors de risc de patir un càncer de pell. 

La prevenció és clau 

Entre els consells sanitaris més recomanats pel Col·legi de Farmacèutics hi ha la protecció solar, sobretot quan es fan activitats a l'aire lliure, així com la hidratació de la pell després de prendre el sol amb locions o cremes, o bé bevent aigua encara que no es tingui set. També es recomana fer revisions mèdiques periòdiques de la pell. 

Anualment els oncòlegs detecten més de 100.000 casos de càncer de pell, dels quals 3.600 són melanomes. De fet, cada cop és un càncer més freqüent, d'aquí la necessitat de la fotoprotecció durant tot l'any. Tot i això, si es detecta de manera precoç, el càncer de pell té bones perspectives de curació.  

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar