Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

25/06/2018 17:49:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

18/06/2017
Lectures: 1428
L'Ajuntament se suma a les concentracions del 19 de juny contra la violència masclista

Aquest dilluns 19 de juny, a les 12 h, ha tingut lloc a la plaça de la Vila una concentració de rebuig a la violència masclista, a la qual s'ha sumat l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Consell de les Dones. Es tracta d'un acte convocat a nivell estatal per Alerta Feminista, moviment que ha convidat tots els municipis de l'Estat espanyol a fer concentracions contra la violència vers les dones de manera simultània a les places dels ajuntaments, que està recolzat per la plataforma catalana Novembre Feminista. L'objectiu és denunciar i exigir que l'eradicació de la violència de gènere sigui un tema central i urgent a resoldre per part dels poders públics. Paral·lelament, el mateix dilluns, a les 20 h, hi haurà una concentració multitudinària a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Durant la concentració, la regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat, Lídia Muñoz, ha llegit el manifest de la convocatòria i ha convidat la ciutadania a rebutjar i lluitar plegats contra la xacra de la violència masclista.

La convocatòria s'ha proposat pel dia 19 de juny ja que durant la propera setmana està previst que el Congrés discuteixi i aprovi l'última versió dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2017. I és que una de les reivindicacions de l'acció és reclamar al Govern central que augmenti l'assignació pressupostària destinada a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista. Els col·lectius feministes reclamen compromisos reals i efectius que facin possible posar fi a les alarmants xifres de violència de gènere actuals, i que permetin acabar amb la desigualtat salarial entre homes i dones, la feminització de les feines i la precarietat general que existeix en el món laboral femení. 

Documents relacionats:
Manifest
Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action